Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович направи успешно

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович направи успешно
Коментари Харесай

Световният №1 в тениса се завърна победоносно

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович направи сполучливо завръщане на корта след съвсем едномесечна пауза поради травма. 32-годишният сърбин дебютира с победа на шампионата в Токио (Яп, $1,9 млн.), където в никакъв случай до момента не беше взел участие. В I кръг поставеният под №1 съкруши без особени старания квалификанта Алексей Попирин (Авл) с 6:4, 6:2.

За Джокович това беше първи мач след 1/8-финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк в първата седмица на септември, когато беше заставен да се откаже от дуела против Стан Вавринка (Швейц) поради болки в лявото рамо. Оттогава Ноле се подложи на разнообразни лечения в Швейцария за да избегне възможна интервенция на рамото, която щеше да го извади от игра до края на сезона.

Един пробив след дълъг и оспорван гейм при 4:4 в първия сет донесе преднина на Джокович в резултата против Попирин, а през втората част белградчанинът доминираше изцяло и след 2:2 завоюва последните четири гейма в мача. Във II кръг противник на международния №1 ще бъде представителят на домакините Го Соеда, който изненадващо отстрани Ян-Ленард Щруф (Гер) с 4:6, 7:6 (4), 6:3.

Същевременно на шампионата в Пекин (Кит) някогашният водач в ранглистата Анди Мъри (Вбр) също реализира скъпа победа. 33-годишният шотландец, който от началото на 2019 година е малтретиран от проблеми с тазобедрената става и даже се подложи на интервенция за слагане на изкуствена връзка, заради което се намира на 503-то място в света сега, надви в I кръг над сегашния №13 Матео Беретини (Ит) със 7:6 (2), 7:6 (7). Следващият противник на Мъри ще бъде Камерън Нори (Вбр).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР