Водачът в световната ранглиста Новак Джокович обяви, че е получил

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович обяви, че е получил
Коментари Харесай

Джокович получи разрешение да играе в Австралия по изключение

Водачът в международната класация Новак Джокович разгласи, че е получил позволение " по изключение " да пази купата си от Australian Open. По-рано локалните управляващи оповестиха, че на шампионата ще могат да вземат участие единствено имунизирани тенисисти, а имунизационния статус на сърбина е неразбираем. Той обичайно отхвърля да разкрие дали е имунизиран с аргумента, че това за персонален въпрос.

" Прекарах фантастично време с обичаните си хора по време на почивката и в този момент се отправям към Австралия след получено изключение. Давай, 2022 ", написа Джокович в " Инстаграм ".

Сърбинът е един от тримата най-успешни тенисисти в история с 20 трофеи от Големия шлем, колкото имат още Роджър Федерер и Рафаел Надал. Той е и рекордьор по трофеи от Australian Open с девет трофеи.

В края на предходната година Джокович ускори слуховете, че може да пропусне първия огромен шампионат за годината, откакто се отхвърли от ATP cup.

В началото на ноември някогашната тенисистка Барбара Шет, която е водеща на „ Евроспорт “ за шампионатите от Големия шлем, разгласи, че съгласно нея Джокович се ваксинирал.

„ Джокович е имунизиран и е направил това от дълго време! В противоположен случай не биха го позволили да присъединяване на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Париж (в началото на ноември). Там също имаше съществени условия за участниците “, сподели Шет.

През юни 2020 година Новак Джокович се болести с коворнавируса, откакто провежда серия от демонстративните шампионати Адриа Тур в Сърбия и Хърватия. На шампионата в Задар се болести и българският тенисист Григор Димитров, който по-късно сподели, че вирусът го е засегнал съществено.

Коментаторите остро подлагаха на критика Джокович поради неналичието на всевъзможни ограничения за сигурност, макар че по това време вирусът бе относително чужд, а с лекуването на тежките случаи лекарите към момента опитаха.

" Нямаше потребност да си ясновидец, с цел да кажеш, че организацията на шампионата на Новак Джокович бе в най-хубавия случай безразсъдна ", написа Али Уокър след шампионата в Задар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР