Водачът в схемата Новак Джокович победи деветия поставен Матео Беретини

...
Водачът в схемата Новак Джокович победи деветия поставен Матео Беретини
Коментари Харесай

Джокович си уреди епичен полуфинал с Надал на Ролан Гарос

Водачът в схемата Новак Джокович победи деветия подложен Матео Беретини и се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция. Световният номер 1 се наложи с 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5 и доближи 40-ия си полуфинал на шампионат от Големия шлем. Единствено Роджър Федерер има повече полуфинали от Големия шлем в кариерата си - 46.

Срещата бе прекратена в четвъртия сет за към 20 минути поради вечерния час в Париж, натрапен поради пандемията. В 23 часа локално време почитателите трябваше да изоставен трибуните, което провокира недоволството им.

5000 души участваха на корт Филип Шатрие и сътвориха отлична атмосфера, само че след настъпването на вечерния час трябваше да си тръгнат. Някои от тях демонстративно останаха по местата си и скандираха "Платили сме, ще останем ". Двамата се прибраха за малко в съблекалните, само че след напускането на феновете срещата бе възобновена.

Джокович стартира стремително и завоюва първите два сета с 6:3 и 6:2. Беретини откри своя темп в третия сет и съумя да го завоюва след тайбрек.

Четвъртият сет бе оспорван и се движеше гейм за гейм, като Джокович съумя да направи основен пробив в 12-ия гейм и с третия си мачбол да завърши срещата по-късно повече от три часа и половина игра.

Така на полуфиналите Джокович ще срещне Рафаел Надал, който отстрани на четвъртфиналите Диего Шварцман. Двубоят ще бъде под номер 58 сред Джокович и Надал, като сърбинът води с 29:28.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР