Водачът в схемата Кей Нишикори (Япония) се класира за четвъртфиналите

...
Водачът в схемата Кей Нишикори (Япония) се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Нишикори детронира миналогодишния шампион в Метц

Водачът в схемата Кей Нишикори (Япония) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в зала във френския град Метц с награден фонд 501 хиляди евро.

Дебютантът в конкуренцията Нишикори отстрани във втория кръг първенеца от предишния сезон Петер Гойовчик (Германия) със 7:6(4), 6:3 за 93 минути.

Гойовчик, който преди година в Метц завоюва първата си купа от веригата на АТР, не съумя да отрази и двете благоприятни условия за пробив на противника в мача, което се оказа решаващо.

За японеца това беше първи мач след достигането му до полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на месеца.

Миналогодишният финалист Беноа Пер (Франция) стартира с триумф над участващия с " уайлд кард " собствен съотечественик Кентен Али със 7:6(4), 6:2, а във втория кръг ще срещне германеца Яник Маден, " благополучен губещ " от квалификациите.

Двукратният първенец през 2010 и 2013 година Жил Симон също от Франция се нуждаеше от единствено 73 минути, с цел да се оправи в първия кръг със съпротивата на Иржи Весели (Чехия) със 7:5, 6:3. Следващият противник на Симон ще бъде номер 7 Филип Крайнович (Сърбия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР