Водачът в подреждането на испанската ла Лига надви с 1:0

...
Водачът в подреждането на испанската ла Лига надви с 1:0
Коментари Харесай

Атлетико се справи с Хетафе по любимия си начин

Водачът в подреждането на испанската ла Лига надделя с 1:0 като хазаин една от обичаните си жертви в последните години Хетафа в мач от 16-ия кръг. Играчите на стигнаха до успеха по обичания си и характерен за отбора метод - с един маркиран гол, задоволително постоянна игра в отбрана и без да влагат оптимални старания в гонене на нов гол през втората част. Автор само че попадението стана в 20-ата минута, като то порази задачата с глава след асистенция на белгиеца Яник Ферейра Караско. Двубоят пък бе под №500 за Симеоне като старши треньор на Атлети.

as Atleti coach.

Five. Hundred.

No words needed, boss

— Atlético de Madrid (@atletienglish) Така Атлетико остава преди всичко в класирането с към този момент 35 точки от 14 изиграни мача. Тази вечер преследвачът гостува на и при победа ще се изравни по точка със съгражданите си, само че " лос бланкос " ще са и с две срещи повече. пък заема 14-а позиция в класирането със 17 точки.

Още в третата минута Суарес заплаши вратата на Хетафе, само че ударът му с глава бе неакуратен. В 14-ата минута пък сантиметри разделиха Тома Лемар от гол за " дюшекчиите ". Французинът опита да изненада стража на Хетафе с удар от дребен ъгъл и на процедура съумя, само че топката срещна левия непряк стъл.

— Atlético de Madrid (@atletienglish) Стигна се до 20-ата минута, когато Яник Ферейра Караско центрира от фаул и Суарес с техничен удар с глава изпрати топката във вратата - 1:0 за Атлетико. В тази обстановка имаше футболисти на " лос колчонерос " в състояние на засада, само че Суарес не бе измежду тях и попадението бе зачетено, като то бе осмо за някогашната звезда на, и от началото на сезона в Ла Лига.

В 26-ата минута уругваецът беше покрай втори гол в мача, само че не му доближи акуратност при удара с глава, а в 34-ата минута гостите пропуснаха златен късмет за 1:1. бе изтърван от защитата на домакините и от напълно близко разстояние имаше опция да стреля с глава, само че ударът му се получи слаб и комфортен за. Секунди по-късно Атлетико още веднъж оцеля - след не по-малък пропуск на Шабиел Ечейта, който от доста добра позиция до точката за осъществяване на дузпа стреля в навън.

Второто полувреме бихме могли да определим като много скучно, като в него играчите на Диего Симеоне не заплашиха нито един път съществено противниковата врата. Гостите обаче също не сътвориха нищо по-запомнящо се пред вратата на словенската " стена " на " дюшекчиите " Облак. В 58-ата минута Облак избави без особени трудноси удар с глава на. В 86-ата минута пък гостите получиха право да изпълнят директен свободен удар от доста рискова за Атлетико позиция, само че резервата стреля по разочароващ метод и не уцели вратата, защитавана от Облак. Едва в добавеното време пред домакините се откри действителен късмет за гол, само че не съумя да отиграе обстановката оптимално добре. Това обаче не промени нищо и Атлетико прибави три скъпи точки по пътя към опазване на лидерската с позиция в подреждането.

Ла Лига 16 кръг, сряда 30 декември  Атлетико Мадрид 1:0краен резулат  Хетафе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР