Водачът ще вижда виртуален волан на екрана на смартфонаБъдещите автономни

...
Водачът ще вижда виртуален волан на екрана на смартфонаБъдещите автономни
Коментари Харесай

Ford ще се управлява като в мобилна игра

Водачът ще вижда виртуален волан на екрана на смарт телефона

Бъдещите самостоятелни коли на Ford ще се ръководят от смарт телефон, сходно на мобилна игра

Нов патент на Ford разказва система за ръководство на безпилотни коли, в които изобщо ще отсъства волан. Нещо повече, колите ще одобряват команди от смарт телефон приложение, сходно на мобилните игри.

Така да вземем за пример, притежателите на бъдещите самостоятелни коли ще могат да управляват траекторията на придвижване на колата, без да употребяват обичаен волан, а единствено благодарение на своя смарт телефон.

За задачата Ford планува не една, а две системи за ръководство, работата на които е заимствана от актуалните мобилни игри. В първия сюжет, при привеждане на системата в ръчен режим на ръководство, лидерът може да сменя посоката на придвижване, като просто накланя смарт телефона на разнообразни страни, а жироскъпът и акселерометърът ще предават съответните данни към компютърната система на автомобила.
още по тематиката
При втория сюжет, на екрана на смарт телефона или таблета ще се демонстрира виртуален волан, при завъртане на който лидерът на самостоятелния Ford ще може да го ръководи, тъй че да се движи в мечтаното направление.

И в двата случая автопилотът ще поема контрола върху спирачките, ускоряването и забавянето на колата, до момента в който лидерът е зает само с траекторията на придвижване на автомобила. Предполага се, че сходни операции със смарт телефона ще се правят на минимална скорост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР