Водачът на протестите в Пирогов от края на миналата година

...
Водачът на протестите в Пирогов от края на миналата година
Коментари Харесай

Водачът на протестите в Пирогов беше уволнен

Водачът на митингите в " Пирогов " от края на предходната година – доцент Стоян Сопотенски, е уволнен от незабавната болница. Мотивът е „ уронване на престижа ” на лечебното заведение в София.

В началото на декември предходната година чиновници на незабавната болница излизаха няколко следващи дни на митинги с обвинявания към шефа Асен Балтов в произволи и скандални назначения, а здравният министър Кирил Ананиев разпореди инспекция на случая. Според министъра и управлението на “Пирогов “ протестиращите са дребна част от личния състав на болничното заведение и мнението им не съответствува с общите настроения в лечебното заведение.

Според управлението на болничното заведение деянията на протестиращите са акт, целящ да се урони престижът на лечебното заведение, защото “някой има интерес болничното заведение да не работи “.

Сопотенски е следващият напуснал лечебното заведение със скандал, откакто още при идването на новия шеф Асен Балтов през февруари предходната година първо напусна водещият детски травматолог Атанас Кацаров, а след него бе уволнена председателката на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ доктор Десислава Кателиева, която излезе да стачкува в отбрана на Кацаров.

През септември със заповед на Балтов беше освободен и дългогодишният кадър на болничното заведение – проф. Милан Миланов.

“С огромно неразбиране и безпокойствие разбрахме, че на 11 януари 2018г. изпълнителният шеф на ”Пирогов ” дисциплинарно е уволнил доцент доктор Стоян Сопотенски. Доц. доктор Сопотенски е дълготраен доктор на “Пирогов ” почнал като ординатор, теоретичен помощник -до доцент по хирургия. Той има три специалности- хирургия, гръдна хирургия и незабавна медицина. Бил е заместител шеф по лечебната част и шеф -поликлиника. Сред сътрудниците си от “Пирогов ” е прочут с изключителната си продуктивност, като хирург, човещина и сърдечност “, споделиха от Столичната лекарска гилдия с ръководител проф. Миланов.

“Доц. доктор Сопотенски постоянно е бил зает със съсловни и публични проблеми. Той е дълготраен ръководител на Контролната комисия на БЛС, член и ръководител на КТ ”Подкрепа ” в “Пирогов. ” Независимо от заеманите управителни административни длъжности той постоянно е защитавал правата на всички чиновници на болничното заведение. Активен участник е във всичките договаряния по реализация на груповите трудови контракти “, показват от организацията.

“Внимателно следихме митингите на сътрудниците от „ Пирогов ” и изявите на доцент доктор Сопотенски. Липсваше насочен укор към квалификацията, активността и уменията на всички сътрудници от „ Пирогов ”. Във всичките си изяви доцент доктор Сопотенски наблягаше извънредно положителната работа на всички работещи в “Пирогов ” и упреците бяха ориентирани към метода на ръководство на болничното заведение и основно към изпълнителния шеф “, споделят от организацията.

От самата болница към този момент отхвърлят коментар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР