Водачът на листата за общински съветници на местната коалиция “Продължаваме

...
Водачът на листата за общински съветници на местната коалиция “Продължаваме
Коментари Харесай

Борис Бонев показа нов скандален ремонт в София

Водачът на листата за общински съветници на локалната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) ” Борис Бонев разкри поредна съмнителна договорка в София, този път направена от “Топлофикация ”.

Бонев беше посетител в предаването “Здравей, България ” на Нова телевизия. Според него управлението на сдружението е заобиколило Закона за публичните поръчки, като е сключило контракт за ремонт на улица, откакто работата изкуствено е разграничена на две, макар сходния си предмет. По думите му по този начин се заобикаля тръжна процедура за половин милион лв. и се е пристъпило към непосредствено договаряне и възлагане без конкурс.

Бонев сподели проби от асфалта, направени от сертифицирана лаборатория, които демонстрират икономисан материал, изчезнали сантиметри асфалт. Това в композиция с нулев надзор над осъществяването, защото положеният асфалт не дава отговор на техническата спецификация, направена и утвърдена от “Топлофикация ”.



Борис Бонев сподели в студиото на Нова части от изчезнал асфалт

“Това не са просто следващите изчезнали сантиметри асфалт. Това са нашите изравнителни сметки за парното ”, сподели Бонев и добави, че в допълнение източване на сдружение в толкоз тежко финансово положение е неприемливо.

“Вчера показахме необяснима договорка касаеща отпадъците на София. Там се е работило с медиатор, а вредата е за 10 млн. лева - пари задоволителни за 20 чисто нови рейса. Днес приказваме за откраднат асфалт на стойност на един нов рейс. Където и да погледнете, излизат сходни покупко-продажби, фаворизирани компании, необясними дейности на Столичната община. Затова настоявам, че всеки ден, всеки час, на всички места в София се краде ”, безапелационен беше лидерът на листата за общински съветници на обединението.

Той дефинира корупцията като главен проблем на столицата ипричина за неуспеха на всички планове. Според Бонев в основата лежи неналичието на политическа воля и самостоятелност в дейностите на хората на власт. “И сега има строги контракти, само че те са строги единствено на хартия. Управляващите, които са призвани да наблюдават за тяхното съблюдаване, просто не ги ползват. Ние не изискуем никому нищо и по тази причина мога да обещая, че нито една санкция няма да бъде спестена на неточна компания, без значение на кого е тя ”, закани се той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР