Водачът на листата на „Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев

...
Водачът на листата на „Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев
Коментари Харесай

Водачът на листата на „Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев се срещна с граждани в Бургаския свободен университет

Водачът на листата на „ Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев се срещна с жители в Бургаския свободен университет, където очерта целите на групировката на идния европейски избор. На срещата участваха и претендентите за евродепутати Антон Коджабашев, Калина Найденова, доцент Георги Кючуков и Георги Илчев.

Пред събралото се голям брой, в болшинството си студенти, проф. Боян Дуранкев разяснява задълбочаването на основни за България проблеми.
„ От година на година виждам понижаване на броя на студентите, приключване на младежите. Мария Габриел, която в този момент за малко обитава в България, преди да се върне в Европейския парламент, твърди, че са се върнали повече хора в у нас. Напротив, напущат ни. Това не са мигранти, това са бегълци от изискванията на живот и работа в България. Затова ние се борим за бъдещето на нашите деца и внуци и за бъдещето на младите. За мен е късничко да се боря за моето бъдеще, нито ще стана два пъти професор, нито два пъти академик”
Проф. Дуранкев подчертава и върху тематиката за европейски мир и акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да образува доста по-ясна външна политика в налагане на концепцията за мир.

„ Ние нямаме обща европейска политика. Представете си оркестър от 27-28 музиканти, като всеки извършва това, което му е хрумнало сега, а диригентът се люшка на пръчката, тъй като страда от тежък ишиас. Предлагаме не всевъзможни наказания, защото в интернационалното право няма такова разбиране, има противозаконни репарации, които имат бумерангов резултат върху този, който ги постанова. Да вземем образеца с Русия. Загубихме какви ли не други другарски връзки. Въпреки че надали някой си показва Европа без музика на Чайковски и романите на Толстой. Ние сме за обща европейска политика за сигурност и мир и ефективно присъединяване на Европейски Съюз в Организация на обединените нации. Няма естествен европеец, който да желае в България и тук в Бургас да има нуклеарни оръжия и бомби”, съобщи Дуранкев.

Като тежък проблем проф. Дуранкев уточни и ярката обществена неправда у нас и вероятните решания.
„ Нормално е една здравна сестра да взима най-малко два пъти минималната работна заплата, един доктор - три пъти. Не е обикновено да е другояче. Предлагаме да въведем данъчна почивка за всички, които приключват висше обучение. 5 години след завършването да не заплащат налози. Няма да пропадне България. И поощряване на раждаемостта плюс общински жилища с държавно присъединяване. Европейски фонд Бебе-за първо дете 5 хиляди, за второ -10 хиляди, само че при отговорно родителство, а не да родиш бебе и го захвърлиш. Това е цялостен пакет “.
Богатството на един народ се дефинира не от броя на милионерите и милиардерите, а с броя на оставащите в България и детските колички, сподели лидерът на листата на „ Коалиция за България”.

„ Не очаквайте от мен да се борим за повече търговия. Най-ценното което е, националното ни богаство са нашите деца и внуци. Борим се за тяхното бъдеще. 30 години преход, 30 години неопределеност. На мен ми е мъчно да го определям. 12 години към този момент сме членове на Европейски Съюз и всеки от нас е получил 7 145 лв. от Европейски Съюз, пари, с които можем да създадем не автомагистрали от София до Бургас, а да създадем в целия Европейски Съюз автомагистрали. Ние в този момент направихме най-скъпата автомагистрала в близкия космос. Няма по-скъпо нещо от българската автомагистрала. Ние сме рекордьори”, съобщи лидерът на „ Колаиция за България”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР