Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за депутати в ЕП Мария

...
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за депутати в ЕП Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел: Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за депутати в Екологичен потенциал Мария Габриел посети хасковското главно учебно заведение "Шандор Петьофи ".​ ​ Учебното заведение е реновирано по план "Подобряване на просветителната инфраструктура посредством реорганизация, възобновяване и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в учебни заведения и детски градини в град Хасково " на Оперативна програма "Региони в напредък ". По същия план е реновирана още една образователна постройка, тази на ОУ "Св. Иван Рилски " и четири детски градини и ясли в Хасково. Общата стойност на плана е​ ​ 17 милиона лв..​



"Две години след обновяването му учебно заведение "Шандор Петьофи " е доста по-уютно и топло, тъй като към този момент не е единствено една ремонтирана постройка, а дом на знанието и на децата ", сподели регионалният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев. Директорът на учебното заведение Антоанета Петрова акцентира, че с всеки минал ден децата и учителите основават нови условия за учене и творчество. Вече има съвременна библиотека​ ​ с "Поща за приказки ", а всяка година провеждат​ ​инициативата "Подари книга вместо цвете на учителя ". Така​ ​ фондът на библиотеката се обновява, а децата са ангажирани с нейното запазване, акцентира шефът. Тя посочи, че най-атрактивни за децата са Клубовете по Роботика и по Екология. В компютърния свят на учебно заведение "Шандор Петьофи " Мария Габриел видя на процедура внедрени новите технологии, работа с 3D​-макети и даже с робот, направен от учениците. "Интересът на децата към новите технологии е доста положителен. Трябва да подтикваме този интерес, само че и да работим за сигурност на онлайн пространството. Затова ние желаеме да насърчим сериозното мислене у децата и да предизвикваме потребността от познание. Защото новите технологии са на първо място опция, а не опасност ", акцентира еврокомисар Мария Габриел, представена от пресцентъра на ГЕРБ.



В рамките на визитата си в Хасково тя и националният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова се срещнаха и с шефа на ДГ "Слънце " Ана Йорданова. В работата си с най-малките педагогът посочи, че новите технологии също намират приложение, само че на първо място детските педагози желаят да развиват прочувствената просветеност на децата. В Хасково Мария Габриел беше специфичен посетител на откриването на Изложба и награждаване на лауреатите от 10-я юбилеен интернационален конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници ". Той се провежда с поддръжката на Еврокомисаря по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел и се осъществя,благодарение на креативната работа на Компютърна школа "Вале " Хасково.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР