Водачът на листата на ГЕРБ и кандидатите на СДС за

...
Водачът на листата на ГЕРБ и кандидатите на СДС за
Коментари Харесай

Мария Габриел откри първата общинска художествена галерия в Сандански

Водачът на листата на ГЕРБ и претендентите на Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Мария Габриел (която е настоящ български еврокомисар по цифровата стопанска система и общество) откри първата общинска художествена изложба в Сандански. Галерията е основана по искане на художниците от града, на което откликва кметът Кирил Котев.



"За мен културата и изкуството са в основата на нашата българска и европейска еднаквост. Радвам се, че тази нова изложба ще бъде още една опция художниците на Сандански да покажат тази наша еднаквост. С гения си, вие, художниците, сте неделима част от българското и европейското културно разнообразие. Да го съхраним и създадем по този начин, че повече европейци и други нации по света да имат достъп до него, работя и аз ", съобщи при откриването на галерията Мария Габриел, представена от пресцентъра на ГЕРБ.



Водачът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили участва и на формалното разкриване на празничния концерт за Деня на Сандански. Тя поздрави жителите и гостите, като се обърна особено към младежите на Санданска община, които години наред са взели участие в състезанията на европейска тема, които Мария Габриел организираше като член на Европейския парламент два мандата. Редица от тях посетиха Европейския парламент в Брюксел като първа премия, други завоюваха поощрителни награди.



"Скъпи санданчани, вие имате изключителни мотиви за горделивост – вековна и богата история, съхранени обичаи и неповторими естествени дадености. Те трансформират Сандански в неизменима част от културно-историческото завещание на България и Европа и желано място за отдих и туризъм. Но най-ценният капитал сте вие, неговите жители. Пожелавам от сърце да поддържате престижа и престижа на града и в същото време да запазите богатото му културно завещание. Убедена съм, че притежавате сили, хрумвания и непримиримост, с цел да се развива Сандански устойчиво и стабилно като европейски град, утвърждавайки се като още по-желано място за живот и вложения ", съобщи още лидерът на листата на ГЕРБ Мария Габриел.









Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР