Водачът на листата на БСП за евроизборите, Елена Йончева ненадейно

...
Водачът на листата на БСП за евроизборите, Елена Йончева ненадейно
Коментари Харесай

Йончева намери оригиналния запис на Ало, Банов съм, дава го на прокуратурата

Водачът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите, Елена Йончева внезапно откри истинския запис по случая " Ало, Банов съм " и разгласи на брифинг, че го дава на Специализираната апелативна прокуратура. Въз основа на записа, изработен от чиновник в министерството на културата, при започване на годината Йончева внесе сигнал в Специализираната прокуратура против настоящия министър на културата Боил Банов и го упрекна, че в качеството му на заместник-министър на културата през 2016 година е съдействал за опрощаването на близо 700 хиляди лева наказателна клауза на строителна компания, правила ремонта на Ларгото. 

Само преди 10 дни самата Йончева разгласи, че в никакъв случай не е разполагала с истинския запис, а с копие на цифров притежател. Именно заради неналичието на истинския запис, което прави невероятно да бъде направена инспекция дали има осъществени операции и обработка, както и поради отхвърли на Йончева да разкрие своя осведомител, на 12 април бе прекъснато досъдебното произвеждане против Боил Банов.

На конференция в централата на партията днес  Йончева съобщи, че " този път Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от следствие ".  " В момента ние разполагаме с истинския запис, изработен от чиновник на Министерство на културата и той ще бъде възложен още през днешния ден на профилираната прокуратурата. " Йончева още веднъж отхвърли да разкрие източника си, като се базира на етичния кодекс на медиите у нас, подписан през 2015 година, както и на предварителна инструкция на Европейски Съюз за отбрана на източника на информация, която обаче към момента не е влезнала в действие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР