Водачът на френската крайна десница Марин Льо Пен разкритикува вчера

...
Водачът на френската крайна десница Марин Льо Пен разкритикува вчера
Коментари Харесай

Льо Пен разкритикува "тежката грешка" на австрийския си съюзник Щрахе

Водачът на френската последна десница Марин Льо Пен разкритикува през вчерашния ден " тежката неточност на съдружника си от Австрийската партия на свободата (АНС) Хайнц-Кристиан Щрахе, който подаде оставка от вицеканцлерския пост след оповестено от медии скандално видео, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Става въпрос за неточност, позволена от един човек, която е доста тежка. Тя прочее незабавно беше осъдена с оставката му, освен това освен като вицеканцлер, а и като ръководител на АНС, съюзническа партия на " Национален общ брой " (НС) в Европейския парламент, съобщи пред ФрансЕнфо ръководителят на Народно събрание.

Льо Пен зададе въпроса: " Защо тези, които са подготвили този капан, не са разгласили това видео (датиращо от 2017 г.), с цел да попречат на Щрахе да стане вицеканцлер ". Тя означи, че видеото няма връзка с Русия. " Хората, пристигнали да предложат (на Щрахе) пари, не са руснаци ", съобщи тя.

Льо Пен, която се класира за втория тур на френските президентски избори през 2017 година, откакто получи съветски заем за акцията си и се срещна в Русия с президента Владимир Путин, за следващ път сподели, че Франция няма " никакъв интерес да води Студена война " с Русия, която може да бъде " съдружник в някои борби като да вземем за пример тази против ислямския фундаментализъм ". Тя акцентира, че има " доста позитивно виждане за направеното от Русия против ислямския фундаментализъм ".

Допитване, оповестено през вчерашния ден в австрийския информативен уебсайт Oe24, демонстрира спад от 5 пункта до 18 % в поддръжката за Австрийската партия на свободата след абсурда и оставката на Щрахе, отбелязва " Ройтерс ". Според анкетата поддръжката за консерваторите на канцлера Себастиан Курц, за сметка на това, се е нараснала с 4 пункта до 38 %.

Австрийската партия на свободата е част от съюз на европейски националистически партии отпред с водача на италианската групировка " Лига " Матео Салвини, който в събота провежда всеобщ протест в Милано дружно с партията на Марин льо Пен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР