Водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел няма да става

...
Водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел няма да става
Коментари Харесай

Мария Габриел остава еврокомисар, Лиляна Павлова става евродепутат

Водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел няма да става евродепутат. Което значи, че на мястото ѝ в Европейския парламент ще влезе седмата в листата на партията Лиляна Павлова. Това се разбра в понеделник от думите на Габриел пред бТВ.

Тя сподели, че решението си е нейно и е съгласувала с премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Той приел концепцията ѝ.

" Не мога да си разреша да оставя България без еврокомисар, тъй като това е мощен лост за въздействие ", сподели Габриел, която ще бъде еврокомисар единствено още няколко месеца до избора на нова Европейска комисия. Тя добави, че поема риска по-късно да не бъда определена още веднъж за поста на еврокомисар.

Тя не можела " за момент да си намерения ", че в идващите месеци България няма да има представител в Европейската комисия, тъй като сега " едни приказват за понижаване на броя на еврокомисарите, други приказват за това, че следват значими решения за чакалнята за еврозоната, за механизма за съдействие, за Шенген ". " Трети приказват по какъв начин от нищо сектор цифрова стопанска система и общество съм го трансформирала в един от най-мощните ресори в Европейска комисия и неслучайно това е един от целите на всички страни в ЕС”, добави Габриел.

На евроизборите единствено няколкостотин преференции не стигнаха на седмата в листата на ГЕРБ Лиляна Павлова да стане евродепутат. Тя не съумя да измести Александър Йорданов, който като претендент на съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили беше шести в листата на ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР