Водачът на БСП Корнелия Нинова обвини МВР, че използва репресивни

...
Водачът на БСП Корнелия Нинова обвини МВР, че използва репресивни
Коментари Харесай

Нинова: МВР репресира възрастна жена, Маринов - БСП политизира въпроса

Водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна Министерство на вътрешните работи, че употребява репресивни ограничения против стара жена. Тя се обърна към вътрешния министър Младен Маринов, като го попита дали е оказвана принуда върху 73-годишната баба Стойна, която излезе на митинг против Бойко Борисов .

Оказва се, че след присъединяване й на митинга и изказването пред малкия екран на Българска социалистическа партия, служители на реда отишли да препитат старата жена в дома за самотни хора в столицата.
„ Преди две седмици обгазявахте протестиращи със сълзотворен газ, в този момент разпитвате 73-годишна жена. В момента разбираме, че на открито има 1000 протестиращи и тях ли ще профилактирате, посещавате и да им пишете предупредителни протоколи, повече да не вземат участие в митинги “, попита Нинова.
Маринов отговори, че напън върху баба Стойна не е имало. Полицаите били извикани в дома от шефа поради трима души, които влезели там, пренебрегвайки възбраната за достъп на външни лица поради грипната зараза. Баба Стойна не е била обект на полицейска инспекция, уточни той.
Трима непознати лица са посетили дома, като са влезнали при баба Стойна. Става въпрос за двама мъже и една жена. На мястото е извикана и патрулка. Сведени са показания  и от хората в дома. Самата баба Стойна дала показания, че тримата не са се съобразили с разпорежданията в дома.
Според Корнелия Нинова баба Стойна дала тези показания от боязън . От боязън да не я изгонят от вкъщи, по думите аления водач, тя е подписала тези показания. Затова Нинова счита, че Младен Маринов на процедура е употребявал властта за репресии против протестиращите.
Тя цитира следващо изявление на баба Стойна, в което тя споделя, че се тормози да не бъде изгонена от вкъщи. „ Ей поради този боязън несъмнено дамата е подготвена да ви подпише, че тя е била служителите на реда, а не те нея са ходили да разпитват. Поставям този въпрос като съответен факт, като съответна преживелица, от който желая да изведа огромното “, сподели Нинова.
" Използва се една стара жена за политически цели ", уточни от своя страна Младен Маринов. Полицаите нямали причина да принуждават стара жена да подписва, каквото и да било, твърди той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР