Водачът на Ал Кайда Айман аз Зауахири призова мюсюлманите да

...
Водачът на Ал Кайда Айман аз Зауахири призова мюсюлманите да
Коментари Харесай

Водачът на Ал Кайда призова за атаки срещу Запада на годишнината от 11 септември

Водачът на Ал Кайда Айман аз Зауахири прикани мюсюлманите да нападат американски, европейски, израелски и съветски цели в тирада по случай 18-ата годишнина от атентатите на 11 септември, съобщи Асошиейтед прес.

Сайтът SITE заяви, че във видеозапис, публикуван от екстремистката формация, Зауахири подлага на критика също "отклонилите се " от джихада, имайки поради някогашните джихадисти, които са трансформирали възгледите си в пандиза и назовават офанзивите на 11 септември неприемливи поради цивилните жертви.

Координираните от Ал Кайда отвличания на самолети и офанзиви в Съединени американски щати на 11 септември 2001 година лишиха живота на близо 3000 души, когато самолети се врязаха в кулите на Световния търговски център и Пентагона, а един се разруши край Шанксвил, щата Пенсилвания.

Зауахири, който е египтянин, стана лидер на Ал Кайда след убийството през 2011 година на Осама бин Ладен в Аботабад, Пакистан от американски специфични сили. Смята се, че и Зауахири се укрива някъде в региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР