Вода тече от спукана тръба в Разкопаница в район Северен

...
Вода тече от спукана тръба в Разкопаница в район Северен
Коментари Харесай

Спукан водопровод наводни „Разкопаница”

Вода тече от спукана тръба в „ Разкопаница ” в регион „ Северен ” към този момент цяла седмица. Аварията не е огромна, само че цялата улица „ Васил Левски ” от номер 166 до края е осеяна с локви. Пловдивчанинът Любен, който е на 90 години, споделя, че водопроводът тук постоянно гърми. За последната година това е ставало няколко пъти.

Къщи с българи и с роми са една до друга. Сега повредата е в двора на един от ромските парцели в квартала. „ Хвърлят се доста пари за улици в центъра, а тук нищо! Ни асфалт се поставя, ни бетонно блокчета, ни канализация ”, споделя старецът.

В парцела, от който тече водата, живее ромско семейство от десетилетия. Една от стопанките е Диана, която изясни, че е родена в този парцел. Всичко му било законно. Диана въобще не бе чувала, че би трябвало да се обади до ВиК, с цел да се оправи повредата. В същото време съседите <210> се опасяват, че водата ще влезе в септичната яма на парцела и оттова ще плъзне болест.

В съседство с ромската къща има малко дружество, от което потеглят натоварени със стока тирове. Възможно е тежките камиони да са спукали водопроводната тръба. От спешния телефон на ВиК обясниха, че преди два дни са получили сигнал за повредата и при първа опция ще изпратят екип да я в профил.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР