Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на

...
Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на
Коментари Харесай

Президентството: Твърденията на Гешев за Радев са манипулативни

Внушенията, че президентът е наредил да се смачка инспекция на антикорупционната комисия, са манипулативни и не дават отговор на истината " - това съобщи прессекретариатът на президента в публикувана до медиите позиция по отношение на днешния коментар на основния прокурор Иван Гешев.

" Не може основният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, евентуално същия Митко, на който евентуално президентът Радев евентуално е споделил да смачка инспекцията на антикорупционната комисия във връзка с брачната половинка му ", съобщи Гешев по-рано през днешния ден пред публицисти.

Опитът на основния секретар на президента да се свърже с основния прокурор няма отношение към импортираното от прокуратурата искане за пояснение на наредбите на член 103 от Конституцията. За дейностите на прокуратурата президентската институция научи от медиите след това, се споделя в известието от президентството.

В него се прецизира, че отправената покана към основния прокурор за среща с президента Румен Радев е за даване на информация за следващия шпионски скандал преди годишната конференция на президента, която се състоя във вторник.

В сряда прокуратурата заяви, че прекратява всевъзможни контакти с президентството с изключение на формалната писмена преписка до изговаряне на Конституционния съд по делото предоставяне на наложително пояснение на наредбата от конституцията, която се отнася до имунитета на президента. В понеделник Гешев ангажира Конституционния съд с пояснение на тези конституционни правила.

В обществените си изказвания след внасяне на питането в Конституционен съд основният прокурор изясни това свое деяние с възможни данни, че президентът бил взел участие в осъществяване на закононарушение, и формирано досъдебно произвеждане, което се водело против него. Ден по-късно прокуратурата оповести записи, направени със специфични разследващи средства, на диалог сред двама души, за единия от които твърди, че е " непостоянен с решителност мъж, който евентуално е президентът ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР