Внукът на зверски убития дядо Васил – Марио Димитров и

...
Внукът на зверски убития дядо Васил – Марио Димитров и
Коментари Харесай

Потвърдено: Марио и Станислав са убийците на дядо Васил! Ликвидирали го по жесток начин

Внукът на свиреп убития дядо Васил – Марио Димитров и аверът му Станислав Василев, са екзекуторите на възрастния мъж, оповестиха от прокуратурата. Държавното обвиняване съобщи на съд двамата, упрекнати в тежкото съзнателно закононарушение, грози ги до 20 години затвор. Делото е планувано за на следващия ден, 4-ти юли в Окръжния съд в Ямбол.

Зверството стана на 20-ти септември след 20:00 часа предходната година в къщата на дядо Васил в с. Люлин, обл. Ямбол. Възрастният мъж е погубен по изключително непосилен метод – посредством удушаване, като действието е осъществено за пари.

Ето и обвинителният акт, в който прокуратурата разказва ужасяващи детайлности за изтезанието:

На 20.09.2016 година вечерта след 17:00 часа двамата с лек автомобил потеглили през ж.к. „ Меден рудник “ в Бургас по пътя за Средец, с цел да отидат до с. Люлин. За да не бъдат видяни от съседи на потърпевшия, двамата оставили колата настрана от асфалтовия път на към километър- километър и половина преди да стигнат до къщата му. Тъй като входната портална врата на оградения двор била заключена, двамата прескочили оградната мрежа, където имало дървен заслон и влезнали в двора. Входната врата на къщата също била заключена, което наложило Марио да почука на прозореца викайки дядо си, след което възрастният човек отворил вратата и ги посрещнал.

Марио споделил на дядо си, че няма да може да му помогне при гроздобера и изискал пари от него, с цел да може да върне собствен дълг към Станислав. Пострадалият не отказал изрично, само че споделил на Марио, че за това би трябвало да изчака. Марио на висок звук траял да упорства дядо му да му даде пари. Между тях зародила препирня и двамата почнали взаимно да си насочат обидни думи. Тогава подсъдимите разбрали, че потърпевшият няма да даде пари на Марио и двамата решили да работят съгласно предварителна сделка за умъртвяването на възрастния мъж. Станислав В., който стоял на едно от двете кревати намиращи се в стаята ненадейно станал доближил потърпевшият изотзад и обхванал с ръце тялото му към гръдния панер, като по този метод притискал и ръцете му към тялото, с цел да не може да се съпротивлява.

Чрез завъртане на тялото, извадил от равновесие потърпевшия и го съборил на пода. В този миг Марио се надвесил над дядо си и му нанесъл голям брой удари с юмруци по лицето му и блъснал главата му в пода на стаята. Непосредствено по-късно Марио взел едно въже дълго към един метър, сплетено на плитка с дебелина към 10мм, което било хвърлено на пода, преметнал го през врата на потърпевшия, като по едно и също време с това натиснал мощно с коленете си гръдния панер на дядо си, а с ръце издърпвал двата края на въжето, кръстосвайки го към шията му. В процеса на дърпане на въжето го местил и опъвал от разнообразни позиции в устрема си да го умъртви, като се местил към тялото на лежащия на земята възрастен мъж. В резултат на натиска на гръдния панер били счупени пето, шесто и седмо ребро и породени тежки контузионни огнища на левия бял дроб на потърпевшия. Той правел опити да се освободи, като извива тялото и врата си настрана, само че не съумял. В един миг, до момента в който Марио опъвал двата края на въжето, кръстосано на шията на потърпевшия, Станислав пуснал тялото му и се измъкнал отдолу под него, след което с двете си колена също натиснал мощно гръдния панер на възрастния мъж.

Тези дейности на двамата подсъдими целящи умъртвяването на потърпевшия траяли няколко минути. В един миг той умрял. След като той бил убит, подсъдимите почнали да търсят и разкрили пари в къщата. Двамата бързали да изоставен местопроизшествието, излезли от двора от същото място, откъдето и влезнали и отишли до автомобила, след което потеглили за Бургас по същия път, по който пристигнали през Средец. През целия път от с. Люлин до Бургас двамата уточнявали защитни версии, ако бъдат разпитвани за убийството от полицията. Около 22.00 ч. подсъдимите отишли в апартамент. Там се преоблекли, като свалили от себе си всички облекла, прибрали ги в два полиетиленови чувала за боклук, измили ръцете си. В един от посочените чували Марио изхвърлил и плетеното въже. Качили чувалите в автомобила и ги разнесли в бургаския ж.к. “Славейков “, като поотделно ги изхвърлили в контейнери за боклук.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Флагман.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР