Внукът на Жак–Ив Кусто - Фабиен, иска да продължи семейната

...
Внукът на Жак–Ив Кусто - Фабиен, иска да продължи семейната
Коментари Харесай

Наследството на Кусто - Международната подводна станция

Внукът на Жак–Ив Кусто - Фабиен, желае да продължи фамилната новаторска и изследователска традиция. През 60-те години Жак-Ив Кусто построява подводни села като част от плановете на Conshelf, ориентирани към основаване на обитаема среда, в която откривателите да могат да живеят и работят. Тогава акванавтите са живели на дълбочина съвсем 11 метра в продължение на две седмици в Червено море.
Фабиен Кусто - внукът на именития откривател и модернист Жак-Ив Кусто, желае да построи подводна версия на Международната галактическа станция. Фабиен, който следва стъпките на дядо си и стана откривател и природозащитник, съобщи, че построяването на такова водно местообитание и употребата му в продължение на три години ще коства 135 милиона $, които той събира сега. Фабиен не разкри донорите, само че сътрудниците на плана включват университети в Съединени американски щати и Карибската фондация за проучвания и ръководство на биоразнообразието, която е основана в Кюрасао нестопанска организация, написа БГНЕС.
Проектът " Протей ", кръстен на сина на Посейдон - гръцкия морски господ, ще бъде подводна лаборатория с повърхност от над 370 квадратни метра на дълбочина 18 метра в Карибско море, покрай остров Кюрасао. Основните цели на плана включват медицински проучвания и изследване на устойчивостта на храните и последствията от изменението на климата. Той може да подслони до 12 учени едновременно.
" Като нашата система за поддържане на живота, международният океан е незаместим за решаването на най-големите проблеми на планетата. Предизвикателствата, подбудени от изменението на климата, покачването на морското ниво, рисковите стихии и вирусите, съставляват многомилионен риск за световната стопанска система. " Протей " ще е първият в мрежа от подводни местообитания и ще има значително значение за намирането на смислени решения за отбрана на бъдещето на нашата планета ", съобщи внукът на Жак-Ив Кусто в известие за пресата.
Според проектите на Фабиен Кусто, " Протей " ще получава сила от вятъра, слънцето и океана. Освен това ще има неповторима подводна оранжерия, където откривателите ще отглеждат растения за храна под повърхността на океана, когато планетата ще има потребност от " прясна храна ". Внукът на именития откривател съобщи, че пандемията от ковид е забавила реализирането на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР