Внук на величие от ЦК на БКП и приближен на

...
Внук на величие от ЦК на БКП и приближен на
Коментари Харесай

Пенчо, който закла баща си, бил внук на величие от БКП

Внук на великолепие от Централен комитет на Българска комунистическа партия и доближен на Людмила Живкова е Пенчо Ненов, който закла татко си в столичния квартал „ Лозенец “. 26-годишният юноша е наследник на щерка на големеца от предишното Георги Гошкин, оповестява „ Телеграф “.

„ Чухме тракане. После пристигна полиция и разбрахме какво е станало. Видях Пенчо, когато го изкарваха с белезници “, описа комшия от кооперацията на ул. „ Липа “ 9 в кв. „ Лозенец “. Малко по-късно стана ясно, че младият мъж страда от шизофрения и маниакална неуравновесеност. Регистриран е в Центъра за психологично здраве от шест години, само че спрял да си пие хапчетата.

Пенчо се прибрал преди 3-4 дни от морето. Работел по Южното Черноморие като барман, описаха съседи. Споделил пред околните си, че към този момент е добре и не желае да пие повече хапчета. Ченгета допускат, че шизофренията му се е отключила още веднъж, като мотивът се оказал малък фамилен скандал. В късния следобяд във вторник Пенчо първо пребил майка си и почнал да плаши, че ще ги избие.

Изплашената Ирина Ненова съумяла да се отскубне от озверелия си наследник и изтичала в 4-о РПУ, с цел да извика помощ. Щом ченгетата пристигнали, заварили внука на Гошкин барикадиран в жилището. След като съумели да нахлуят, разкрили обезобразения мъртвец на татко му Пенчо Ненов-старши. Възрастният мъж бил обезобразен като по тялото му се виждали рани от нож. Той бил ръган неведнъж с два ножа, които синът му държал, споделиха криминалисти. Предполага се, че е заклал баща си до момента в който майката е търсила помощ от полицията.

„ Ненови живеят тук от десетки години. Целият „ Лозенец “ ги знае като роднините на Гошкин от ЦК-то. Младото момче се мотаеше по улиците и смятахме, че е наркоман. Не знаехме, че е шизофреник “, разясниха съседи. По думите им, Пенчо имал брат, който учел в чужбина. След като 26-годишният Ненов бил арестуван, го вкарали в Центъра за психологично здраве под полицейска защита.

Дядото на шизофреника – Георги Димитров-Гошкин, е бил ръководител на Комитета за другарство и културни връзки в чужбина, а негов заместител станала не коя да е, а Людмила Живкова. След няколко години, обаче, е била преназначена в Комитета по просвета, а Гошкин поел Комитет за отбрана на мира. Между 1964 и 1966 година е основен редактор на в. „ Литературен фронт “. От 1966 до 1971 година е кандидат-член на Централен комитет на Българска комунистическа партия, а от 1971 до 1990 година и член на Централен комитет на Българска комунистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР