Внучка на Робърт Кенеди и 8-годишният ѝ син са в

...
Внучка на Робърт Кенеди и 8-годишният ѝ син са в
Коментари Харесай

Нова страшна трагедия в прокълнатата фамилия Кенеди

Внучка на Робърт Кенеди и 8-годишният ѝ наследник са в неопределеност, откакто изчезнаха с кану в Атлантическия океан, съобщи АП. Инцидентът е станал в четвъртък по здрач на източното крайбрежие на Съединени американски щати в залива Чезапийк в щата Мериленд, прецизира Би Би Си.

Властите с поддръжката на доброволци търсят Мейв Кенеди Маккийн, на 41 години - внучка на убития претендент за президент Робърт Ф Кенеди - и дребния ѝ наследник Гидиън.

"Те просто навлязоха по-далеч, в сравнение с можеха да се оправят, и не можеха да се върнат ", сподели пред вестник "Вашингтон пост " брачният партньор на Мейв Кенеди Маккийн - Дейвид Маккийн.

Съобщава се, че бреговата защита е покрила 2275 квадратни благи при издирването на изчезналата майка и детето ѝ.

Силният вятър и вълнението затрудняват издирването, прецизират от бреговата защита.

Това е следващата покруса за семейство Кенеди - най-известната американска политическа фамилия. Отдавна се популяризират клюки, че над фамилията тегне проклинание.

Предпоследната 16-та жертва на проклятието бе 22-годишната внучка на убития Робърт Кенеди Сърша Кенеди Хил, която бе открита мъртва в фамилното имение в Масачузетс при започване на август 2019 година



Сърша Кенеди Хил

Причини за гибелта й публично не бяха посочени, само че американски медии писаха свръхдоза и меланхолия. Сърша бе щерка на Кортни, петото от общо 11 деца на Робърт и Етел Кенеди.

Проклятието над семейство Кенеди

Съществуват две версии за проклятието: Според първата – повода за гибелта, която тегне над огромна част от семейството, е прапрадядото на Джон Ф. Кенеди. През 1842 той е разкрил ковчеже със злато в ирландско селце. Но съкровището е било прокълнато.

Според втората легенда, проклятието идва от бащата на Джон Ф. Кенеди, който е заповядал на равин и учениците му да спрат молитвите си, до момента в който са били на пътнически транспортен съд. Разгневен, равинът го е проклел и декларирал, че потомците му ще страдат от огромно злощастие.

Ето малко последователност:
Президентът Джон Ф. Кенеди е погубен в Далас на 22 ноември 1963 година на 46-годишна възраст. Години по-късно излиза наяве, че на Кенеди като дете му е сложена диагноза "болест на Адисън ", рядко срещано хормонално разстройство. Този и други негови медицински проблеми са били държани скрити от обществото.

Джоузеф П. Кенеди-младши, най-големият наследник от общо 9-те деца на Джоузеф и Роуз Кенеди, умира на 29-годишна възраст при самолетна злополука през 1944 година по време на Втората международна война. Сестра му е подложена на лекуване от 1941 година заради душевен отклонения и лоботомия.

Катлийн Кенеди се омъжва за Уилям Джон Робърт Кавендиш, маркиз на Харингтон, който е погубен през Втората международна война. Самата Катлийн, 28-годишна, умира през 1948 година при самолетна злополука във Франция.

Tримата велики синове на Джо и Роуз, които светът ще помни и уважава дълго време, напущат света след трагични събития и ориси, последващи хронологията на семейството Кенеди.

Синът Дж.Ф.К. Патрик се ражда недоносен през август 1963 година и бебенцето почива два дни по-късно, единствено три месеца преди да гръмнат баща му.

Синът му от Джаки е Джон Ф. Кенеди-джуниър, който се дами за актрисата Каролин Бисет, и умира при самолетна злополука през 1999 година

Мария Шрайвър - живата племеница на Дж.Ф.К. и брачна половинка на губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер - пък живее в боязън от това, което би могло да се случи с острия й разум с остаряването; тя се безпокои, че може да последва татко си, политика и човеколюбец Сарджънт Шрайвър в пъкъла на заболяването на Алцхаймер.

На 11 август т. година умря Юнис Кенеди Шрайвър, родена на 10 юли 1921 година, сестра на президента Джон Ф. Кенеди.

Робърт Ф. Кенеди е погубен от набожен маниак на 42-годишна възраст през юни 1969 година в хотел в Лос Анджелис по време на акцията му за президент. Синът му Дейвид умира през 1984 година от свръхдоза опиати в фамилната вила в Палм Бийч.

Другият му наследник Джоузеф (Джо) попада през 1973 година в тежка автомобилна злополука, при която негова спътничка остава парализирана за цялостен живот. През 1997 година се отхвърля да се състезава за губернатор на щата Масачузетс поради публичния напън.

Същата година брачната половинка му написа мощно сериозна книга против мъжа си. Неговият наследник Майкъл, който е разказан от медиите като "черна " персона на семейството поради аферата му с детегледачка, умира през 1997 година при ски-инцидент.
Починалият от рак на 25 август т.г. сенатор Едуард М. Кенеди през 1969 година пада от моста Чапакуидик в щата Масачузетс с колата си след буйно празненство. При случая умира Мери Джо Копечне и това стопира акцията му за президент.

Неговият наследник Едуард-джуниър е с ампутиран десен крайник заради рак.
Неговият наследник пък Патрик, в този момент конгресмен, се лекува от наркотична взаимозависимост от кокаин като тийнеджър през 1986 година

Племеникът на поминалия се финален Еди Кенеди - Уилям Кенеди Смит, е упрекнат за обезчестяване през 1991 година в фамилната вила в Палм Бийч, щата Флорида. Делото приключва с оправдателна присъда.

Към "черния " лист може да се добави и Жаклин Кенеди - Джаки (28 юли 1929-19 май 1994), брачна половинка на президента Джон Кенеди (от 1953 година до убийството му през 1963 г.), първа дама на Съединени американски щати в интервала 1961-1963 и брачна половинка на Аристотел Онасис (от 1968 година до 1975 г.) - гръцки предприемач, милиардер, корабен магнат, прочут като един от най-богатите хора на ХХ век.

Преди първата си женитба Жаклин се среща с Джон Кенеди няколко пъти в интервала 1948-1952 година, само че по това време е сгодена за различен. Любовният разказ сред двамата стартира след анулиране на годежа през 1952 година

Само на 34 години по време на убийството на Кенеди, със смелостта и силата на характера си тя печели възхищението на целия свят. Остава в Белия дом с децата си две седмици след гибелта на брачна половинка си, след което прекарва зимата на 1964 година в Джорджтаун. Пази печал в продължение на една година.

На 20 октомври 1968 година подписва брак с Онасис. През януари 1994 година Джаки е диагностицирана с лимфома, раково заболяване. Тя умира на 19 май с.г., на 64 години.

И двете деца на Онасис умират млади - Александрос на 24 години, през 1973-та, при самолетна злополука, а Христина на 37 години (през 1988-а) в Буенос Айрес. Аристотел търси спокоен живот и възобновяване на връзките с Джаки, само че бракът не е изключително успешен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР