Вноски по всякакви кредити ще се отсрочват при условие, че

...
Вноски по всякакви кредити ще се отсрочват при условие, че
Коментари Харесай

Шефът на банковата асоциация с важна новина за хората с кредити

Вноски по всевъзможни заеми ще се отсрочват при изискване, че длъжниците са обслужвали постоянно заемите си до 1 март, без веселба, по-голяма от 30 дни.

Това сподели в "Неделя 150 " по БНР ръководителят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.

В понеделник се чака и последната дума на Българска народна банка, която би трябвало да утвърди плана за правила, които ще ползват комерсиалните банки. С ангажимента, че въпреки всичко Централната банка би трябвало да утвърди предложенията на комерсиалните банки по отношение на рекомендацията на Европейския банков орган за налагане на мораториуми, Андронов разяснява, че отсрочките ще се отнасят за всички типове заеми - и за потребителски, и за ипотечни.

"За всички заеми ще се отнася. Кризата въздейства отрицателно съвсем на всички в стопанската система, тъй че не сме авансово лимитирали субектите ", разяснява банкерът.

По думите му, доказването на събитията към усложненията, в резултат на ограничаващите ограничения, ще става по разнообразни способи. "Това е една подадена ръка за няколко месеца, след което се надяваме жителите и компаниите да си стъпят на краката и да продължат напред ", добави Андронов.

"Това, което сме създали за отлагане на отговорности по заеми за компании и жители, ще даде опция да доближат до нов погасителен проект, съгласно който през избран интервал от време ще имат опция да не погасяват или единствено главница, или и главница, и рента, и целият период на техния заем ще се отсрочи с интервала на отсрочването ", разясни финансистът.

"Срокът на деяние на тази процедура е до самия завършек на месец юни, т.е., не е належащо в този момент всички да се втурнат, изключително в този интервал. По-скоро дано да се съветват с банките и дружно да изберат графика и момента ", предизвести банкерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР