Вносът на стоки в Щатите, особено що се отнася до

...
Вносът на стоки в Щатите, особено що се отнася до
Коментари Харесай

Кои са най-големите вносителки на автомобили в САЩ?

Вносът на артикули в Щатите, изключително що се отнася до коли, е много гореща тематика на фона на наложените през тази година мита върху импорта от някои от най-големите търговски сътрудници на страната. През 2017 година Съединени американски щати са внесли коли за над 130 милиарда $, а най-голямата част от тях са пристигнали от северната им съседка.

Канада има максимален принос за тях с общ импорт в размер на 43,8 милиарда $, демонстрира инфографика на платформата HowMuch. Другата съседка на Щатите - Мексико, е третият максимален вносител за страната с размер от 30,6 милиарда $ за предходната година.

Именно импортът на коли и това, че редица американски производители внасят коли от заводите си в Мексико, бяха измежду главните аргументи Белият дом да упорства за предоговаряне на съглашението за свободна търговия с Канада и Мексико.

На второ място по размер на вноса на коли в Щатите е Япония с общо 40,7 милиарда $ за 2017 година. Много анализатори чакаха и на азиатската страна да бъдат наложени мита в тази посока, само че към този момент това наподобява няма да се реализира.

Значителен принос има и стопанска система номер 1 на Европа. През предходната година Германия е изнесла за Съединени американски щати коли за над 20 милиарда $. Експортът на всички европейски страни, взети дружно, възлиза на 43,3 милиарда $. Това слага Европейски Съюз напълно покрай Канада.

 Снимка 384280
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР