Вносът на стоки, произведени в България и Румъния, за Швейцария

...
Вносът на стоки, произведени в България и Румъния, за Швейцария
Коментари Харесай

Вносът на български стоки в Швейцария се е увеличил 10 пъти за 10 години

Вносът на артикули, създадени в България и Румъния, за Швейцария се е нараснал 10 пъти, а износът е повишен три пъти за последните 10 години. Това се споделя разбор на Федералната митническа работа на Швейцария във връзка 10-годишнината от присъединението на България и Румъния към Европейски Съюз, представен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Според разбора през 2000 - 2008 година вносът от България се е нараснал с 18%. Вносът от Румъния нараства с 15 на 100 за същия интервал, като приблизително от Европейски Съюз нарастването е с 5%.

Общият размер на износа от България за Швейцария през 2016 година възлиза на 261 млн. франка. Износът на Швейцария за България и Румъния за предходната година бележи рекордния 1% от целия експорт на страната. След 2000 година комерсиалният продан с България нараства с 14% годишно, а с Румъния - с 22%, което е доста по-високо спрямо износа за Европейски Съюз, който като цяло пораства с по 6 на 100, се споделя в известието.

През 2016 година износът на конфедерацията за България е на стойност 360 млн. франка, което е връх въобще в цената на изнесените за България артикули.

България и Румъния изнасят главно текстил, дрехи и обувки. През предходната година Швейцария е внесла от България текстил, дрехи и обувки на стойност над 100 млн. франка, или 41 на 100 от целия импорт от страната. Румъния е изнесла текстил, дрехи и обувки на стойност 211 млн. франка, или 36% от общия импорт. На второ място са артикули и артикули от групите - машини, метали и електроника, като България изнася главно метали, а Румъния - транспортни средства.

Основните артикули, които се изнасят от Швейцария за двете балкански страни, са химически и фармацевтични артикули, които вършат съвсем половината от целия експорт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР