Вносът на руски стоки в Обединеното кралство е спаднал до

...
Вносът на руски стоки в Обединеното кралство е спаднал до
Коментари Харесай

Руският внос в Обединеното кралство достигна най-ниското си ниво от 1997 г. насам


Вносът на съветски артикули в Обединеното кралство е понижен до рекордно ниско равнище вследствие на икономическите наказания след нахлуването на Москва в Украйна, демонстрират данни на английската публична статистика ONS, представени от Българска телеграфна агенция.

През юни 2022 година вносът на артикули от Русия във Англия е понижен до едвам 33 млн. английски лири през юни 2022 година, което съставлява понижение с цели 95% по отношение на същия месец на предходната година, заяви ONS, като това е рекордно ниско равнище, откогато статистиката разполага с тези данни от януари 1997 година насам.

Според последния отчет за въздействието на глобите върху търговията на Обединеното кралство с Русия, през юни не е имало импорт на гориво от Русия за първи път в историята.

Износът на артикули от Обединеното кралство за Русия също е намалял, което акцентира въздействието на глобите. През юни износът на английски артикули за Русия се е свил с цели 67% в съпоставяне със междинната месечна стойност за 12-те месеца до февруари 2022 година - тъкмо преди Москва да стартира нашествието си в Украйна.

" Икономическите наказания, приложени от държавното управление на Обединеното кралство, евентуално са довели до намаляването на вноса от и износа за Русия. Налагането на независими наказания обаче, при които търговците непринудено търсят други възможности на съветските артикули, също евентуално е фактор ", гласи отчетът на ONS.

Експортът на множеството артикули за Русия е намалял доста до юни 2022 година, като английският експорт на машини и транспортното съоръжение се е свил с 91% %, или 118 млн. паунда. Износът на коли от Обединеното кралство за Русия пък е спрян изцяло.

В същото време износът на Обединеното кралство за Русия на химикали, в това число фармацевтични артикули, които не са наранени от глобите, се е нараснал с 2,3% през юни спрямо интервала преди коронавирусната пандемия.

Въпреки че сривът на търговията на Обединеното кралство с Русия е един от методите, по които войната е засегнала английската стопанска система, растящите цени на силата и храните имат по-голямо негативно влияние.

По-рано този месец Централната банка на Англия предвижда, че инфлацията в Обединеното кралство ще доближи 13% през есента по отношение на актуалните 10,1%, което ще докара до продължителна икономическа криза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР