Вносът на петрол за Китай от Русия през февруари 2019

...
Вносът на петрол за Китай от Русия през февруари 2019
Коментари Харесай

Вносът на петрол за Китай от Русия през февруари е спаднал със 17,5 %


Вносът на нефт за Китай от Русия през февруари 2019 година е понижен със 17,5 % спрямо предходния месец – до 5,74 млн. тона, сочат данните на уеб страницата на митническото ръководство на китайската страна. В резултат, Русия е отпаднала на второ място измежду огромните снабдители на нефт за Китай. В същото време, по отношение на февруари 2018 година вносът на съветски нефт е повишен с 13,7 %.

На първо място измежду доставчиците през февруари се подрежда Саудитска Арабия, която съгласно цитираните данни от интернационалните организации, е нараснала доставките с 3, 3 % по отношение на януари – до 5,95 млн. тона. На трето място се подрежда Ангола, макар че вносът на нефт от страната е понижен с 15 % - до 4,43 млн. тона.

През февруари Китай е нараснал вноса на венецуелски нефт със 17 % - до 2,03 млн. тона, на бразилски – с 6,1 % до към 4 млн. тона. Освен това значително са се нараснали покупките от Иран – с 22 % по отношение на януари – до 1,96 млн. тона.

Китай също така е нараснал през предишния месец и покупката на нефт от Съединени американски щати, след спиране през декември и януари, макар че количествата са дребни – от порядъка на 85,8 млн. тона.

Общо обаче Китай е намалил вносът на нефт през февруари с 8 % - до 39,2 млн. тона при 42,6 млн. тона през януари, съгласно Bloomberg.
Според оценка на анализаторите от Wood Mackenzie растежът на търсенето на нефт в Китай ще спадне с една трета през тази година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР