Вносът на големи оръжейни системи в европейските страни се е

...
Вносът на големи оръжейни системи в европейските страни се е
Коментари Харесай

Вносът на оръжие в Европа се е увеличил. САЩ водят в износа

Вносът на огромни оръжейни системи в европейските страни се е нараснал с 47% през последните пет години, до момента в който дялът на износа на американско въоръжение на международния пазар е повишен от 33% на 40%, заяви Стокхолмският интернационален институт за проучване на мира (СИПРИ), мозъчен концерн, профилиран в региона на споровете, съобщи Ройтерс.
След години на възходящо напрежение, съветската инвазия в Украйна през предходната година подтикна европейските страни да побързат да укрепят защитата си, отбелязва организацията.

" Въпреки че прехвърлянето на оръжие е намалял на международно ниво, в границите на Европа той внезапно се е нараснал поради напрежението сред Русия и множеството от европейските страни ", сподели в изказване старшият откривател към Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира (СИПРИ) Петер Веземан.
Според СИПРИ огромните оръжейни системи са самолети, бойни кораби, танкове, артилерийски снаряди, ракети и разнообразни тежки отбранителни системи.
Европейските страни членки на НАТО са нараснали вноса си на оръжие с 65% спрямо интервала от предходните пет години, до момента в който международният тансфер на оръжие е понижен с 5,1%, съгласно данни на СИПРИ.

Съединени американски щати и Русия са били надлежно най-големият и вторият по величина експортьори на оръжие за последните тридесет години. Износът на американско оръжие се е нараснал с 14% за интервала от 2013-2017 година, с което Съединени американски щати са съдействали за 40% от международния експорт на оръжие. Колкото до съветския дял в международния експорт, той е понижен от 22% на 16%, прецизира организацията.
" Инвазията в Украйна евентуално ще ограничи още повече износа на съветско оръжие ", сподели различен представител на СИПРИ - Симон Веземан. " Това е тъй като Русия ще приоритизира въоръжаването на личната си войска, а и търсенето на съветско оръжие от страна на други страни ще остане ниско поради глобите, наложени против нея ", добави той.
През 2022 година СИПРИ предизвести, че нуклеарното оръжие в света евентуално ще се усили през идващите години.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
13 Март 202343312 Март 202379911 Март 2023281210 Март 202364909 Март 202339308 Март 20233311Коментариняма различен метод, до момента в който бъдат13 Март 2023 9:50ч.
АНАЛлена бербок,мърсула,косматата шармишел,борел третия прОмил в политиката,парижкия некрофил... Добре, че са Виктор Орбан и Реджеб Т. Ердоган, да отсрамят Европа. Вучич и Борисов също реализираха доста, само че се върнаха обратно и смъкнаха гащи, уви. Дъ*ти к**ви! Жалко за нашите деца, Господ да ги опази!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023211028 Фев 2023134709 Март 2023152703 Март 20232987
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР