Вносът им да се обложи с нов данък от поне

...
Вносът им да се обложи с нов данък от поне
Коментари Харесай

Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка

Вносът им да се таксува с нов налог от най-малко 500 лв. на автомобил, изиска Георги Гвоздейков

Вносът на остарели коли да се таксува с нов налог от най-малко 500 лв. на автомобил. Тази концепция огласи министърът на превоза Георги Гвоздейков като мярка против застаряващия авто парк у нас, който трови въздуха.

Данните сочат, че над 350 000 коли са били импортирани в страната за 2022 година, което прави България отличник в Европа в тази печална ранглиста.

" Ако обложим този импорт на численост автомобил да речем с най-малко 500 лв., ето ти един инструмент, един фонд, който може да бъде употребен за дотиране, за подкрепяне на обществото и на хората, които желаят да си купят електрически коли ", изясни Гвоздейков. Пред Българска национална телевизия той посочи, че е предложил концепцията за облагането с най-малко 500 лв. на българските автомобилни асоциации.

На въпрос дали тази такса ще удари по джоба бедните българи, които се допуска, че си купуват кола втора ръка, министърът опонира, че новият налог ще е за сметка на вносителите. " А към този момент те по какъв начин ще си калкулират цената на стоката, си е тяхна работа ", добави Гвоздейков.

В отговор на въпрос дали автомобилният парк в България се електрифицира " стремително ", министърът разяснява, че " стремително " е мощна дума, само че се реализира напълно естествен преход към новата еволюция в технологиите и в автомобилостроенето.

" Ние като общество би трябвало да осъзнаем, че другите страни напредват много съществено в този развой и ние би трябвало да поставяме оптимално старания да подтикваме обществото, с цел да облекчаваме изискванията България да минава към екологичен авто превоз ", акцентира министърът на превоза.

" В последна сметка ние би трябвало да се замислим какъв въздух желаеме да дишаме, в каква среда би трябвало да живеем, тъй като в случай че се върнем на обстановката с бедствието от предходната седмица с падналите дървета, бедствието се случи, тъй като до тогава нямаше паднала слана и листата по дърветата нямаше по какъв начин да опадат. Анализите, които вършат климатолозите, и това световно стопляне става благодарение на хората и на никого другиго.

И ограниченията, които би трябвало да предприемем оттук насетне, не е просто да са на гърба на бедните, а на гърба на това в какъв свят оттук насетне желаеме да живеем и това по какъв начин би трябвало да съхраняваме природата ", акцентира Гвоздейков, обвързвайки тематиката със положението на българския авто парк с тематиката за вилнеещата планетарна климатична рецесия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР