Внимавайте при продажба на домашни животни, предупреждават криминалисти от Областната

...
Внимавайте при продажба на домашни животни, предупреждават криминалисти от Областната
Коментари Харесай

Полицията предупреждава за измами с домашни животни

Внимавайте при продажба на домашни животни, предизвестяват криминалисти от Областната дирекция на полицията във Видин. Препоръчваме на стопаните да бъдат внимателни при контакти с търговци, които посещават дворовете им под претекст, че изкупуват животни.
Активизира се търговията с домашни животни (агнета и ярета) в района в дните преди огромните християнски празници - Великден и Гергьовден.
Криминалисти предлагат на стопаните да бъдат внимателни при определяне на контакти с търговци, които посещават дворовете им под претекст, че изкупуват животни. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, авансово оглеждат стопанствата, които по-късно обират.
За да не станете жертва на кражба или машинация от мними купувачи:
Не оставяйте непознати лица сами в парцела Ви под никакъв претекст. Молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите начини, които крадците употребяват, с цел да отклонят Вашето внимание и да останат сами в помещението, в което държите парите си; Запомнете марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижват търговците, изключително при положение, че договорката се провали или отложи; Укрепете, заключете и осветете стопанските постройки. Ако станете жертва на закононарушение неотложно сигнализирайте на тел.112!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР