Внимавайте как и за кога планирате полетите си, тъй като

...
Внимавайте как и за кога планирате полетите си, тъй като
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Без отстъпление - стачка за пари на летището!

Внимавайте по какъв начин и за по кое време планирате полетите си, защото се задава невиждана стачка на летище " София "! Протестните дейности бяха отсрочени, защото към момента вървяха договарянията сред шеф, синдикати и чиновници за по-високи трудови хонорари, които удариха на камък за следващ път.

Lupa.bg ви осведоми още при започване на март, че се приготвя стачка поради изискванията на труд, която беше краткотрайно стопирана, само че в този момент крайните дейности са подготвени.

Късно нощес се появи информацията из коридорите на летището, че няма място за оттегляне...

След извършени няколко кръга договаряния за подписване на групов трудов контракт, работещите в " Соф Кънект " са в протестна подготвеност, това уверили хора от синдикатите, подготвящи интервенцията. Работодателят освен отхвърля да извърши настояванията им, само че и упорства да ореже отпуските и компенсациите при пенсиониране.

Исканията, записани в протестната декларация, са:

- нарастване на главните трудови хонорари с 20%;

- минималната работна заплата при работодателя се дефинира въз основата на минималната месечна работна заплата за страната, повишена с коефициент 1,30;

- компенсацията при пенсиониране е 10 или 15 заплати според от трудовия стаж на служителя.

Когато договарянията се изчерпат, на служащите им остава стачката. А на жителите и товарите - да не могат да пътуват. Просто и разумно е!

В същото време, дали инцидентно или не, се появи информацията, че на летището в Мюнхен се търсят нови чиновници, а набирането и " зарибяването " ще стане с Ден на отворените порти в София.

Аеропортът в баварската столица е един от най-успешно разрастващите се летища в света и е най-големият шеф в района, осигурявайки претовареност на над 10 000 чиновници.

Изискванията са приказваме немски език (необходимо е равнище А2, документ не се изисква), а интервютата ще се проведат на 21-ви и 22-ри април в хотел „ ЕКСПО “ в София от 9:00 часа.

Презентациите ще бъдат в 9:00 ч., 11:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. След всяка презентация претендентите за работа ще могат да се явят на изявление с представители на AeroGround и да аплайват за мечтаната позиция незабавно.

За претенденти от страната е проведен и безвъзмезден превоз от Плевен, Пловдив, Сливен, Хасково и Шумен. Поради ограничавания брой места регистрацията за събитието е наложителна. За да се регистрирате, е належащо да изпратите три имена на [email protected].
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР