Внимание - всяко ваше действие може да бъде фотографирано! Но

...
Внимание - всяко ваше действие може да бъде фотографирано! Но
Коментари Харесай

Google започна “промишлен шпионаж“ в Пловдив! Местните не могат и да дишат без да бъдат снимани

Внимание - всяко ваше деяние може да бъде фотографирано! Но няма място за терзание, колите на Гугъл към този момент са в Пловдив, с цел да обновят пътната карта на града. Автомобилите бяха видяни от десетки будни жители, патрулиращи в града от ранно утро, предава TrafficNews.bg.
Разбира се, по този начин нареченият " индустриален шпионаж " не съставлява нищо повече от снимане на изменилата се пътна мрежа в града, защото обновяването на " Гугъл Street View " предстои на прецизни правила във връзка с персоналното пространство и самоличността на жителите.
Така при всяко 360-градусово снимане, всяка " сензитивна " информация, касаеща самоличността, като лицата на фотографираните и номерата на пътните транспортни средства, бива пиксализирана в крайния артикул.
В плануваните направления за запечатване на пътищата от колите на Гугъл влизат общо 47 български града, като напрактика камерите запечатали съвсем цялата част на страната на своите фотоси. Припомняме, че функционалността " Street View " е дейна у нас от 2013 година, а с цел да бъде съответна и годна информацията, базата данни непрестанно се актуализира.
Функцията разрешава на потребителите в над 85 страни в света да създадат бързо странствуване до непозната дестинация от личния си дом. С помощта на графични изображения потребителите могат да видят 360° гледка от разнообразни краища на света.
За снимането на стотиците обекти интернет колосът употребява разнообразни транспортни средства, като най-голямо развиване са претърпели колите на Гугъл. Друг способ на снимане е така наречен раница, снабдена със система от камери в горната си част. Тя е компактна и разрешава снимането в тесни улички и труднодостъпни пространства, до които може да се стигне единствено пешком. Street View снима и със снегомобил, специфична количка и триколка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР