Внимание! Въоръжение на Руската федерация обстрелва Запорожската АЕЦ. Има реална

...
Внимание! Въоръжение на Руската федерация обстрелва Запорожската АЕЦ. Има реална
Коментари Харесай

ЧЕРНОБИЛ 2? Запорожката АЕЦ гори, Зеленски зове за помощ

" Внимание! Въоръжение на Руската федерация обстрелва Запорожската АЕЦ. Има действителна опасност от нуклеарна злополука за най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Настояваме за преустановяване на огъня от тежка артилерия по Запорожската АЕЦ! ", разгласи в изключително изказване украинският президент Володимир Зеленски.

„ Европа би трябвало да се разсъни в този момент! Най-голямата атомна електроцентрала в Европа гори, в Запорожие има 6 нуклеарни блока. В Чернобил избухна един. Това са танкове, оборудвани с термовизия, т.е. знаят къде стрелят, подготвяха се за това. Досега никой в човешката история не си е разрешавал да нападна нуклеарна електроцентрала, само че тези терористи не се стопират пред нищо ", сподели водачът на украинската страна.

В резултат на обстрела на Запорожската атомна електроцентрала е избухнал пожар.
Това заяви и кметът на Енергодар Дмитрий Орлов в своя телеграм канал.

" Заплаха за международната сигурност! В резултат на непрекъснатия обстрел от съперника на здания и блокове на най-голямата атомна електроцентрала в Европа, Запорожската атомна електроцентрала гори! ", написа той.

На 2 март вражеските войски се приближиха до Енергодар, където се намира Запорожската АЕЦ. Хората излязоха всеобщо да се срещнат с врага и не го пуснаха в града.

На 3 март кметът Дмитрий Орлов заяви, че към града се доближава противников ескорт от над 100 единици тежка техника.


ТЕМА преди 6 часа 2133 преди 7 часа 1276 преди 7 часа 2209
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР