Внимание: Тази статия съдържа фотографии, които за някои хора може

...
Внимание: Тази статия съдържа фотографии, които за някои хора може
Коментари Харесай

Стотици китове и делфини загинаха на Фарьорските острови

Внимание: Тази публикация съдържа фотографии, които за някои хора може да са жестоки.

И тази година водите към датските Фарьорски острови стана кърваво алена по време на годишния лов на китове и делфини това лято. 2017 може да е една от най-кървавите години за китове и делфини на островите за последните две десетилетия.

Организацията Sea Shepherd Global скрито документира обичайния лов " grindadrap " сред юли и септември тази година и преди малко пусна серия от фотоси от събитието. Според нея минимум 1203 пилотни кита (или гринда) и 488 делфина са били убити по време на 24 обособени ловни акции през лятото на 2017 година, което я прави една от най-кървавите години от средата на 1990-те години.

Всяка година локалната общественост на Фарьорските острови се качва на дребни лодки, с цел да се приближи до групи от китове и делфини, видяни наоколо до сушата. С помощта на куки, въжета и ножове ловците стартират да изтикват китоподобните до крайбрежията и плитките заливи. След това прекъсват гръбначния мозък на животните благодарение на обичайните китоловни ножове.

" Ловците по-късно започнаха да товарят някои от делфините на камиони, вземаха и китови опашки, до момента в който червата се изсипваха ", споделя един очевидец в профила си. " Започнаха да колят останалите делфини. Един ловджия означи какви късметлии сме да бъдем очевидци на това като чужденци ".



Фарьорските острови са датски архипелаг от вулканични острови сред Исландия и Норвегия в Северния Атлантически океан. Първият документиран тук " grindadrap " е от 1584 година Наред с обезпечаването на храна за общността, точно поради традицията grindadrap продължава макар спорните усеща, които буди всяка година.



Пилотните китове, един от типовете, обект на лова, са вписани в Конвенцията за запазване на европейската дива природа и естествените местообитания, което значи, че клането е неразрешено в границите на Европейския съюз, само че това не се отнася за Фарьорските острови. Видът и сега не се контролира от Международната комисия по китолов.



Sea Shepherd Global скрито документира лова тази година и означи, че ловът " мина изцяло неусетен от държавното управление на Фарьорските острови " Правителството на Фарьорските острови се пробва да отбрани лова. В изказване за Fox News, локалната власт съобщи: " Уловът се разпределя в огромна степен без продан на пари сред участниците и жителите на локалния регион, където са разтоварени. Всеки кит дава на общностите няколкостотин кг месо и китова мехлем - месо, които другояче трябваше да внесем от чужбина ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР