Внимание, момчета! Според австралийски учени вие забавяте сексуалното развитие на

...
Внимание, момчета! Според австралийски учени вие забавяте сексуалното развитие на
Коментари Харесай

Братята забавят съзряването на сестрите си

Внимание, момчета! Според австралийски учени вие забавяте половото развиване на сестрите си и им пречите да прекрачат границата от детето към дамата!

Проучване измежду 237 австралийски фамилии сподели, че съществуването на по-голям брат мистериозно забавя началото на менструацията при сестрите им приблизително с една година. По-малките братя пък отлагали началото на половата интензивност при каките си с повече от 12 месеца.

" Това изследване ни оказа помощ да разберем по-добре по какъв начин фамилната динамичност се отразява на човешкото развиване ", съобщи ръководителят на изследването - поведенческият еколог Фрита Милн от Западноавстралийския университет.

За да обяснят забавянето на менструацията и половата интензивност, учените отхвърлиха странични фактори като принадлежността към избрана обществена и икономическа класа. Според проучванията им, по-големите братя задържат съзряването на сестрите си, тъй като употребяват по-голяма част от фамилните запаси като храна и внимание от родителите, а също така нерядко подлагат сестричките си на сериозен психически стрес.

По-малките братя пък постоянно чакат от каките си да поемат майчински отговорности към тях - да се грижат за добруването им, да ги обслужват, да ги изслушват, да слизат на тяхното по-детско равнище, с цел да се схващат. Ето за какво по-големите сестри не избързват с навлизането в половия живот - те са прекомерно заети да бъдат майки и деца по едно и също време.

Проучването е оповестено в авторитетното списание Proceedings of the Royal Society B.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР