Внезапно придошла вълна от изпускане на ВЕЦ e причинила смъртта

...
Внезапно придошла вълна от изпускане на ВЕЦ e причинила смъртта
Коментари Харесай

Рибар стана жертва на приливна вълна по река Въча

Внезапно придошла вълна от изпускане на Водноелектрическа централа e предизвикала гибелта на рибар в региона на град Кричим. Инцидентът е станал към 10 ч. Сутринта на 1 май, а жертвата е 60-годишен мъж от Пазарджик, оповестиха от Съюза на ловците и рибарите в България. Човекът ловял риба, нагазил в река Въча, когато приливната вълна го скрила от погледа на други рибари, намиращи се в региона. Още в ранния следобяд на 1 май те сигнализираха за изгубването му в обществените мрежи.

В подхванатата акция по издирването на пазарджиклията се включиха чиновници на реда, локални поданици, рибарите и мотористи, само че за жалост тя докара само до разкриване на мъртвото тяло.

Нова телевизия оповестява, че полицията в Пловдив е почнала следствие. Вецът е благосъстоятелност на държавната Национална електрическа компания.

От Българската федерация по риболовни спортове припомниха, че макар техните настоявания от години наред, на реката към момента няма сирени за предизвестие за идно изпускане. „ Така е заплашен животът както на риболовците, по този начин и на плажуващите. Другия път ще бъде отнесено някое дете! Колко му е да инсталират най-малко пет сирени в Кричим, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево? Чакаме някой да почине ", написа спортният публицист и PR на федерацията Станил Йотов.

Честата и фрапантна смяна в равнището на Въча, вследствие от активността на Водно-електрическите централи, нееднократно е ставала причина за митинги на рибари и на локални поданици. През ноември 2019 година операторите във Водноелектрическа централа „ Кричим “ изцяло стопираха притока на вода в речното корито измежду нощ, което стана причина за мор по рибата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР