Внезапно почина известната журналистка Нери Терзиева.„За Нери няма никога да

...
Внезапно почина известната журналистка Нери Терзиева.„За Нери няма никога да
Коментари Харесай

БНТ почита Нери Терзиева с два филма

Внезапно умря известната журналистка Нери Терзиева.

„За Нери няма в никакъв случай да можем да приказваме в минало време“, пишат сътрудниците ѝ от БНТ-Пловдив. В нейна памет довечера Българска национална телевизия ще излъчи кино лентата „Откраднати очи“, а  БНТ2 – документалния филм „Роднини“, на който тя е съсценарист.

Близките и сътрудниците на Нери Терзиева са надълбоко разтърсени от новината за кончината ѝ. Дългогодишният корепондент в Турция и сегашен учител в Софийския университет в компетентност „Тюркология“ Нихал Йозерган съобщи, че за нея тя е преподавател и духовна сестра, която ще остане като светла следа в целия й живот:

„Тя даваше всичко от себе си, тя не криеше нищо за себе си. Искаше всичко, което знае, да съобщи целия опит на младите публицисти, които занапред прохождат и това ѝ предпочитание в действителност остана до края на живота ѝ. И двете сме пионери по този начин да се каже в българската публицистика – на хора, които са от смесено родословие и тъкмо по тази причина я усещам и като духовна сестра“.

Популярният публицист и водещ в Българската национална телевизия Йоана Левиева-Сойер, показа, че в никакъв случай няма да не помни първата си среща с Нери Терзиева в стаята на Екип 2 в Българска национална телевизия:

„Тогава ние бяхме ново попълнение млади публицисти, към момента студенти, които пристигахме в Българска национална телевизия и тя имаше тази концепция за Екип 1 и Екип 2 да бъдат основани, с цел да има конкуренция, тъй като ние търсехме с кого да се съревноваваме. Нери беше ентусиазъм за всички нас, беше преподавател. За мен беше и един от най-близките ми другари в Пловдив. Изключително ми е мъчително за нея. Съжалявам, че си отиде толкоз млада и скърбя, че напусна толкоз рано телевизионната публицистика, на която можеше да даде още много“.

„Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери – постоянно усмихната и подготвена да помогне на всеки. За страдание, пред гибелта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си правилен и дълготраен съидейник и незаместим другар, на който безусловно съм разчитал и който постоянно съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят голямата загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!“, написа президентът (1997-2002) Петър Стоянов.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР