Внезапно почина баща ми Живко Попов. Новината съобщи дъщеря му

...
Внезапно почина баща ми Живко Попов. Новината съобщи дъщеря му
Коментари Харесай

Скръбна вест: Почина един от най-близките хора на Людмила Живкова!

Внезапно умря татко ми Живко Попов ". Новината заяви щерка му ­- журналистката Мая Попова. " Той беше в чудесно за възрастта си здраве, с ясна памет, не беше боледувал. Живееше самичък и се грижеше за себе си без непозната помощ. Отива да се мие в банята, подхлъзва се, пада обратно и си удря неприятно главата. Отишъл си е незабавно ", споделя Мая, която стана известна със способността си да предсказва трусове, представена от " 24 часа " .

Все още не е конкретизирано по кое време ще е погребението. Попов желал да бъде положен до жена си, която си отиде единствено преди 2 години. Живко Попов е роден през 1930 година в Бургас. Завършил е стопанска система. През 1968 година е назначен за секретар в българското посолство в Лондон. През 1974 година става шеф на отдел " Кадри " в Министерството на външните работи.

Две години по­късно заема поста зам.­министър на външните работи /до 1980 г./. Бил е кандидат­член на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Бил е чиновник на Държавна сигурност. Ползвал се е с безрезервното доверие на Людмила Живкова. На 3 октомври 1981г. той е задържан като дипломат в Прага и наложително доведен в България. През месец март 1982 година състав на Върховния съд ­Военна гилдия го осъжда по член 203, алинея 1 и 2 (присвояване) по отношение на член 20, алинея 2 и член 26, алинея 1 на 20 години отнемане от независимост.

През 1990 година е освободен по здравословни аргументи. Малко по­късно още веднъж е задържан и пратен зад решетките за доизлежаване на присъдата. Накрая го хваща прошка. След обжалване присъдата му е оповестена за незаконосъобразна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР