Внезапно почина актьорът от Варненския драматичен театър Антонио Угрински. Урната

...
Внезапно почина актьорът от Варненския драматичен театър Антонио Угрински. Урната
Коментари Харесай

Скръбна вест от варненския театър: Почина актьорът Антонио Угрински

Внезапно умря артистът от Варненския трагичен спектакъл Антонио Угрински. Урната с кремираните тленни остатъци ще бъде положена в гробищния парк на родния му град Благоевград, оповестиха през днешния ден от държавна такса " Стоян Бъчваров ".

Завършил актьорско майсторство за куклен спектакъл във ВИТИЗ при проф. Юлия Огнянова, той работи в състава на държавна такса „ Стоян Бъчваров “ от 1998 г.  Пресъздава проникновено облиците на Биондело в „ Укротяване на опърничавата “ от Шекспир, реж. Н. Мейстър; Клей в „ На Есме с любов и отвращение “ от Селинджър, реж. П. Няголов; Розенкранц в „ Хамлет “ от Шекспир, реж. В. Цанков; Милан във „ Време да обичаш, време да умреш “ от Ф. Катер, реж. Г. Димитрова; Санитаря в „ Урбулешка покруса “ от Д. Ковачевич, реж. Д. Стоянов; Оскар в „ Оскар “ от Ж. Ален, реж. Б. Чакринов; Княз Казбеки и още няколко функции в „ Кавказкият тебеширен кръг “ от Б. Брехт, реж. М. Младенова и други Снима се във филми на режисьорите П. Марков, Ал. Морфов и Т. Москов.

Само преди няколко дни бяхме дружно с Тони на сцената, където той показа последните си функции Адам/Лейди Капулети във „ Влюбеният Шекспир “ от Л. Хол, реж. П. Марков.

" С мъка и горест мислим за теб, приятелю! Ще останеш в съзнанието ни с гения, скромността и добротата си. Светлина и обич по пътя ти в отвъдното! ", това написа в известието за кончината на артиста.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР