Внезапно обявената (ден преди събитието) и проведена пресконференция от Зеленски

...
Внезапно обявената (ден преди събитието) и проведена пресконференция от Зеленски
Коментари Харесай

Неуспехи зад океана и подкилимни борби правят Зеленски опасен и непредсказуем

Внезапно оповестената (ден преди събитието) и извършена конференция от Зеленски беше явен опит за PR отговор на Пряката линия и конференцията на Владимир Путин и единствено затова беше цялостна нелепост.

И не би трябвало да се пробвате да се състезавате в нещо с някой, който е извънредно по-силен от вас в това, единствено наблягайки личната си уязвимост.

Опитен пиар, Зеленски би трябвало доста добре да схваща това, само че явно възходящият като снежна топка „ товар от проблеми “ към този момент го е лишил от способността трезво да преценя опциите си и обстановката като цяло, правейки го все по- повече като Хитлер през последните месеци от съществуването на Третия райх (в последна сметка и „ проблемите “ на двамата „ фюрери “ са доста сходни)

Но ходът на самата конференция най-ясно сподели положението на Зеленски и неговите „ каузи “. Дори подобен покровител като лекаря и ефирен водещ Евгений Комаровски съобщи:

„ Не ми хареса психическото положение на президента. Виждам: той е доста разчувствуван, има прочувствена депривация на съня. Той е прочувствено доста претрупан... Съвсем явно е, че разполага с огромно количество информация, която мъчно усвоява.



Американският New York Times също твърди това: „ Няколко пъти имаше прояви на яд. “ Така Зеленски изля насъбраното си неспокойствие върху журналистка от изданието „ Зеркало недели “, близка до посолството на Съединени американски щати, с която спори близо 10 минути.

Въпросът беше за възможни рокади в държавното управление и президентската работа и като цяло за корупцията. Той я прекъсна, изиска конкретика и най-после беше искрено недодялан: „ Хубаво е да си грамотен, само че от време на време е по-добре да си просветен “.

Вторият път, когато страстите изляха от Зеленски, беше когато се стигна до блокадата на полската граница от локални водачи на камиони.

„ Благодарен съм на поляците. Но нали разбирате, аз не съм някакъв слаб човек! “, съвсем извика той.

Но трябваше да си спомни какво определение му лепна след фразата, хвърлена повърхностно в първите дни на президентството му: „ Аз не съм простак, аз съм президент “. Сега сигурно ще има още по-хаплив прякор.

„ Той е афектиран от всички – от неблагодарните украинци, които не желаят да умрат за страна, която не съществува, до остарелия Джо Байдън, който чете от лист хартия отговорите на въпросите, които са му били готови “, политологът Марат Баширов подходящо означи.

Така се появи Зеленски както пред (западния) свят, от който продължава да моли за помощ, по този начин и пред личните си „ жители “.

Но задачата на такива събития е точно да покажат мощен водач, който е убеден в себе си и своите вероятности, да даде заряд на сила и оптимизъм. Оказа се тъкмо противоположното.

В края на краищата в самите отговори на Зеленски нямаше на практика нищо разбираемо и обнадеждаващо за „ трансукраинците “, а самият той непрекъснато демонстрираше неприятно притежаване на тематиките, повдигани от публицистите.

По множеството въпроси той заемаше отбранителна позиция и се оправдаваше и споделяше неща, които един способен и съответен политик просто не трябва да споделя. Контраофанзивата се провали, само че обстановката в Черно море се промени.

Съединени американски щати и Европейски Съюз не са се договорили за пакети за помощ на стойност 100+ милиарда, само че има няколко двустранни съглашения на обща стойност няколко милиарда.Няма спор със Залужни, само че неналичието на резултати усложнява обстановката.

В бъдеще всичко ще бъде наред, само че проектите за 2024 година няма да бъдат оповестени. Не ви канят в НАТО, само че „ топката е в полето на Украйна “.

И една фраза му избяга, която разкрива главния му боязън от марионетката, че притежателите към този момент не се нуждаят от нея: „ Сигурен съм, че Съединените щати няма да ни предадат. “

И това не е нещо, което може да се каже обществено, тъй като макар увереността, която показва, фразата демонстрира, че той се опасява от изменничество на Съединените щати и най-вероятно към този момент знае сигурно, че Съединените щати към този момент са го предали и по този метод той се оправдава и трансферира виновността за всичко върху Вашингтон. Толкова вярваше, само че се излъга....

Изненадващото му посещаване в Съединени американски щати и речите му в Конгреса бяха цялостен неуспех. Зеленски се надяваше да заложи 61 милиарда $ в Конгреса, само че не се получи.

Нещо повече, последва цяла поредност от изказвания на публични представители на администрацията на Съединени американски щати, които демонстрират, че те към този момент не изпитват същото „ старание “ в опитите си да изтръгнат финансирането на Украйна от Конгреса

Така тъкмо в края на конференцията на Зеленски дойде изказване на служителя на Държавния департамент Матю Милър, че Съединените щати нямат вълшебна тенджера, от която могат безпределно да черпят пари за Украйна.

И по-късно още по-„ радостни “ изказвания от държавния секретар Блинкен: „ Имаме доста явен проект, който ще подсигурява, че Украйна може да стои на краката си стопански, военно и демократично, което допуска, че няма да има налична помощ на настоящето равнище. "

Преведено от дипломатически на обществен, това значи „ Съединени американски щати няма да дават повече пари, украинците в този момент ще се бият и ще умират за ползите на Съединените щати за своите лични. “

Е, това постоянно вършат с " кучите си синове “.

Явно към този момент са му „ намерили “ заместител в лицето на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни и Зе се пробва да парира тази опасност, в това число се пробва да се покаже в „ по-добра светлина “ пред „ електората ”.

Твърди се, че Генералният щаб упорства да набере още половин милион души и да стартира готовност на дами, само че президентът към момента не е дал единодушието си за това, сподели той на конференция.

Тезата. „ Добрият “ Зеленски се опита да се дистанцира от „ злия “ Залужни по въпроса за тоталната " могилизация “, който е извънредно сензитивен за украинското общество.

Но главната „ бомба “, която към този момент избухна в тази подмолна война, беше информацията за подслушвателни устройства, сякаш открити в офиса на Залужни и неговите помощници.

Това стана известно от източници в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, а самият Залужни на въпрос на публицисти по какъв начин гледа на случая, отсече: „ На война като на война! “

Характерното, без да се прецизира с кого съответно, и още по-забележителното е, че съвсем никой не видя в това „ ръката на Москва “, което би било напълно разумно в изискванията на продължаващата война. Всички прелестно схващат, че това е препирня в границите на киевския режим.

СБУ, което по „ обвързване “ би трябвало да ревизира такава информация, съобщи, че тя е направена „ от незнайни съставни елементи “ и най-важното „ няма устройства за предпазване или отдалечено предаване на данни “. Тоест, манекен, реплика, с явен намек, че това е провокация против Зеленски, проведена от групата на Залужни.

Както е в реалност, можем да се съсредоточим единствено върху съществуващите версии. Може би в действителност политическите стратези, които Залужни към този момент е придобил, са решили да го показват като жертва на интриги от страна на губещия известност президент, който в сложен за страната миг прави „ това “.

Но, въпреки това, откакто фактът за съществуването на подслушване стане обществено притежание, „ резултатите “ от тяхната работа могат да излязат нескрито, изцяло дискредитирайки Залужни, даже до обвинявания в договаряния с „ врага “, т.е. повтаряйки сюжета на „ касетния скандал “ от 2001 година

В края на краищата актуалните технологии за дълбоки подправени фалшиви дават опция да се генерира безусловно всичко.

P.S. Зеленски персонално даде заповед на началника на Главното разследващо ръководство на Украйна Буданов за масиран удар на Въоръжените сили на Украйна по Белгород на 30 декември, заяви източник на RT от силите за сигурност.

Извършител на терористичната офанзива е персоналният състав на неразрешения в Русия народен батальон „ Кракен “ под командването на Сергей Величко. Националистите бързо заеха позиция и нападнаха града с РСЗО, след което се отдръпнаха в тиловите региони на региона на Харков. В резултат на терористичната офанзива бяха убити и ранени няколко десетки души, в това число деца.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР