Внезапната смърт на кралица Елизабет II беше шок както за

...
Внезапната смърт на кралица Елизабет II беше шок както за
Коментари Харесай

Защо името на новия крал се смята за прокълнато?

Внезапната гибел на кралица Елизабет II беше потрес както за нейното семейство, по този начин и за цялата английска нация. Принц Чарлз стана правоприемник на великата си майка и след време на публична гала по коронация ще стане Чарлз III.

Той самичък избра това име, явно доста преди гибелта на майка си и откакто го е разискал с нея. За тези, които са добре осведомени с историята на английската монархия (и то освен от сериала " Короната " ) обаче, това решение провокира неразбиране - счита се, че това име носи неприятен шанс на английския престол. В кралските кръгове " прокълнатите имена " са нещо, което доста от суеверните ръководещи династии се стремят да избегнат непременно.

Малко отклоняване в историята

Крал Чарлз I е роден в Шотландия на 19 ноември 1600 година и е извънредно неизвестен измежду своите жители и благородниците. По време на неговото ръководство Англия претърпява огромно проваляне в Гражданската война от 1645 година от парламентаристите (пуританите), водени от Оливър Кромуел.

Когато се прави държавният прелом, Чарлз I е арестуван и няколко дни по-късно е екзекутиран посредством обезглавяване в Лондон на 30 януари 1649 година На сутринта на изтезанието си той носи две ризи, с цел да се защищити най-малко малко от студа и треперенето му да не бъде признато за боязън.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР