Внезапна проверка в бившите виетнамски общежития в столичния район Красна

...
Внезапна проверка в бившите виетнамски общежития в столичния район Красна
Коментари Харесай

Заради мръсния въздух: ​Внезапна проверка в бившите виетнамски общежития в София

Внезапна инспекция в някогашните виетнамски общежития в столичния регион " Красна поляна ", където живеят близо 270 ромски фамилии. Кметът на региона, дружно с полиция видяха по какъв начин те се отопляват и дали не заплашват качеството на въздуха. Оказа се, че единствено 30 % от живеещите в общинските общежития употребяват твърдо гориво.

Днешната инспекция сподели, че от близо 100 тествани фамилии във виетнамските общежития, единствено 2 са употребявали нерегламентирани боклуци. Едното семейство е горяло шперплат и останки от шкафове, а другото доста мокри дърва, които при горенето отделят доста дим. Направено им е наставление.
Николай Вушовски, зам.-кмет на община " Красна поляна ": Препоръките са да са сухи дървата, тъй като другояче доста димят, а ние тъкмо това ревизираме - да не се горят нерегламентирани парцали, гуми и други такива неща.
Днешната инспекция е втора за сезона, само че от общината обявиха, че предстоят ежеседмични инспекции на ромските фамилии с какво гориво се отопляват.

Санкциите за нерегламентираното изгаряне на боклуци, като гуми, облекла и шперплат са сред 50 и 5000 лв..

Още по тематиката Мръсен въздух в някои от огромните градове
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР