"Внесохме законопроект, който е втората крачка срещу пандемията хазартна зависимост."

...
"Внесохме законопроект, който е втората крачка срещу пандемията хазартна зависимост."
Коментари Харесай

НФСБ внесе законопроект - втора крачка срещу пандемията от хазартната зависимост

"Внесохме законопроект, който е втората крачка против пандемията хазартна взаимозависимост. " Това заяви водачът на НФСБ Валери Симеонов и зам.-председател на Народното събрание по време на брифинг в Народното събрание.

"Вчера в деловодството на Народното събрание с моите сътрудници внесохме законопроект, който приготвяме от много време. Той е втората стъпка, която сме ви дали обещание, че ще предприемем против пандемията
хазартна взаимозависимост. Успоредно с ковид, България продължава да е пострадала от тази болест, наречена хазартна взаимозависимост. Прекалено необятно са публикувани във всички български градове всевъзможни зали, които упражняват и оферират хазарт. Това са главно казина, бинго, игрални зали ", сподели Симеонов.

Лидерът на НФСБ напомни, че от 2018 година партията му е поела уговорката това да се понижи и ограничи оптимално.

Патриотичната групировка предлага да съществуват зали за
хазартни игри единствено в 10-те национални курорта, петзвездните хотели и в регионите на граничните пунктове, с цел да се възползват от услугата чужденци.

"Обмислили сме всичко. Гледаме да не ощетим който и да било. Просто необикновено елегантни и деликатни сме този път ", акцентира Симеонов.

Той разгласи, че с ГЕРБ приготвят законопроект за смяна в Закона за
хазарта, който в обвързван по-скоро с цялостното преустрояване и премахването на Комисията по хазарта.

"Обсъждали сме и тези наши оферти. Надявам се да бъдем подкрепени, тъй като това е едно естествено продължение на борбата, която започнахме с бизнеса на Васил Божков. Тогава триумфът беше реализиран безусловно за няколко седмици ", съобщи още водачът на НФСБ.

От партията на Симеонов оферират закриването на хазартните обекти да завърши до края на 2025 година

Над 600
казина и игрални зали ще бъдат закрити поетапно. Те по натурален път ще бъдат затворени с приключването на лицензите им. Но след приключването на въпросния интервал от 5 години ще бъдат закрити безусловно всички обекти, без значение дали са с изтекли лицензи или не. Следващата година би трябвало да бъдат затворени 49 зали, точно заради приключване на разрешителните им.

"Трябва да дадем опция на притежателите, които са създали вложения с милиони, въпреки всичко да имат опция да пренасочат бизнеса си в друга посока и не на последно място, естествено, държавният интерес, който е тези приходи да не се стопират внезапно, а да бъдат последователно редуцирани ", добави ръководителят на НФСБ.

На въпрос дали чака реакция на бизнеса и какви ще са загубите, Симеонов отговори, че загубите са пресметнати и неслучайно е даден период до 2025 година,тъй като тогава до тогава ще изтекат разрешителните на близо две трети от тези
казина и игрални зали, а притежателите им няма да имат право на юридически искания.

По думите му останалата част ще приключат до 2025 година, само че те по този начин или другояче са употребявали огромната част от своя лиценз.

"Те са осъществили надлежно доходи, с които са могли да си възстановят вложенията и надлежно да работят на доста сериозна облага. Дали чакаме реакция на бизнеса? Не бих определил този отрасъл като бизнес. Това са скромни вложения и съществени приходи ", посочи зам.-председателят на Народното събрание.

Той въпреки всичко предвижда, че ще има реакция от страна на сектора и напомни недоволствата против разпоредбите за шума.

"България беше първата страна, която стана място на всеобщ, може би към 1000 индивида митинг на мутри и мутреси в Слънчев бряг. Имаше подобен митинг против инспекциите ми в нощните заведения, само че това не попречи на механизма да си върви и да си свърши работата. Кучетата ще си лаят, само че керванът ще върви ", установи Валери Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР