Внесохме спокойствие в системата. А заварихме забавени плащания, проблеми във

...
Внесохме спокойствие в системата. А заварихме забавени плащания, проблеми във
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Имаме визия как да решим отлаган с годините проблем – лошото състояние на спортната инфраструктура

„ Внесохме успокоение в системата. А заварихме забавени заплащания, проблеми във федерации, разцепление. Успяхме да свършим доста хубави неща за българския спорт, по тази причина откровено имам вяра, че можем да продължим по пътя, по който сме поели “. Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев по време на доклада на държавното управление на акад. Николай Денков за свършеното през миналите девет месеца.

Министър Илиев означи, че има прекомерно доста политическо говорене в областта на спорта. В този подтекст той насочи зов да се търси мнението на хората от спортната общност за това дали те са удовлетворени, дали се усещат обгрижени и дали Министерството на младежта и спорта работи добре.

Илиев уточни, че измежду главните цели отсега нататък за екипа му е да сътвори оптимално положителни условия за сполучливото показване на българските състезатели на Летните олимпийски игри в Париж, които са най-голямото и положително събитие през годината в международен мащаб.

„ Искаме да решим и отлаган с годините проблем – неприятното положение на спортната инфраструктура. В момента механизмът на ръководство не е работещ. Ако го оставим по този начин, рано или късно всички спортни обекти ще замязят на басейна „ Червено знаме “ на ЦСКА “, безапелационен бе Илиев. По думите му сега търговски сдружения ръководят парцели за милиарди, само че всяка година генерират загуби за милиони, няма от кое място да обезпечат средства за ремонт на спортната инфраструктура, а още по-малко – да се построи нова. „ Имаме визия по какъв начин да решим казуса, ще търсим политическа поддръжка, уповавам се да успеем “, уточни министърът на младежта и спорта. Той добави, че неотдавна е бил на премиерата на кино лентата „ Пътят “, показващ по какъв начин българските състезателки по художествена гимнастика печелят за България златния орден на Олимпиадата в Токио. „ Във кино лентата се видя, че когато се работи в екип, когато сме обединени, България може да е на върха на международните ранглисти и достижения. В последно време виждаме доста разцепление, доста всяване на страхове у хората, което няма да докара до нищо положително. Призивът ми е да бъдем обединени и по този начин ще бъдем доста мощни “, сподели още министър Димитър Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР