Внесохме проекторешение Народното събрание да възложи на Министерския съвет /МС/

...
Внесохме проекторешение Народното събрание да възложи на Министерския съвет /МС/
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Внесохме предложение за незабавно прекратяване на споразумението със САЩ за използване на военни бази у нас

Внесохме проекторешение Народното събрание да разпореди на Министерския съвет /МС/ неотложно да предприеме дейности по преустановяване на съглашението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, подписано на 28 април 2006 година, с едногодишно предупреждение, както е съгласно контракта. Това сподели на брифинг в Народното събрание ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Костадинов посочи, че става въпрос за Учебен полигон " Ново село ", складови уреди в Айтос и военновъздушните бази " Безмер " и " Граф Игнатиево ".

„ За тези бази ние не сме получили една стотинка. Тук и алегоричен наем няма. Тези бази не са натовски, а американски “, добави още Костадинов.

„ Няма да има ескалация, няма да има напрежение, няма да има спор, с изключение на дипломатически, който си е сред Русия и Съединени американски щати, и в този спор ние не трябва да позволяваме да бъдем превръщани в заложници, тъй като нашето мнение го няма. В спора сред Украйна и Русия ние не можем да вземем или едната, или другата страна, тъй като имаме връзки с Русия, които са исторически и доста имаме какво да загубим, в случай че ги влошим, само че също по този начин имаме връзки с Украйна, която също ни е братска и близка страна, в която живеят няколко стотин хиляди българи.

НАТО не подсигурява националната ни сигурност, НАТО е опасност за националната ни сигурност, тъй като, откогато сме станали членове на НАТО, само и единствено сме влошавали личния си стратегически защитителен капацитет. Нито имаме нова техника, нито сме нараснали състава на армията си, в противен случай - продължихме да я редуцираме, само и единствено с претекста " нас ще пази НАТО ", сподели Костадинов.
https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/308780184552091
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР