Внесохме официално писмо в Светия Синод с молба Българската православна

...
Внесохме официално писмо в Светия Синод с молба Българската православна
Коментари Харесай

Георг Георгиев, ГЕРБ: Трябва да има ясна разграничителна линия между БПЦ и Дионисий

Внесохме публично писмо в Светия Синод с молба Българската православна черква да се произнесе какво е нейното отношение към архимандрит Дионисий и дали неговото расо и кръст се съвместяват с политическата му активност. Това заяви ръководителят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев пред медии след внасянето на документа, който бе признат от основния секретар на Светия Синод - мелнишкия свещеник Герасим.

" От доста дълго време следим едно безбожно и тъмно държание от човек, който се зове свещеник. Всички жители бяха възмутени от ковчезите, бесилките, обществени опела, както и от черните чаршафи и злокобни ритуали, които през вчерашния ден видяхме в Банкя. Това държание ни връща към предишния век, когато мафията, от която Дионисий и неговите почитатели по този начин гневно се разграничават, сплашваше хората тъкмо по този метод ", разяснява Георг Георгиев.

Според ръководителя на МГЕРБ е в полза на цялото общество да се сложи обществено ясна разграничителна линия сред БПЦ и един рецидивист с голям брой противоцърковни прояви.

" Българската православна черква е институция с извънредно висок публичен престиж и доверие. Получихме увещание, че Светият Синод ще се произнесе по тематиката. Ние сме доста озадачени от агресивното, нехристиянско държание на човек, който още има купата архимандрит. Срещу него има канонични каузи за доста съществени нарушавания ", сподели Драгомир Младенов от МГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР