Внесеният от ГЕРБ проект за Конституция е само първа покана

...
Внесеният от ГЕРБ проект за Конституция е само първа покана
Коментари Харесай

Шефката на НС с много важни новини за новата Конституция

Внесеният от ГЕРБ план за Конституция е единствено първа покана за диалози, това не е финален вид, разяснява пред публицисти в Златоград ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева.

Тя участва на церемонията за освещаване и разкриване на монумент на Момчил Юнак, който е повдигнат на ГКПП- Златоград.



Преговорите ще бъдат в Народното събрание с всички парламентарно показани групи, които са декларирали предпочитание да беседват с ПГ на ГЕРБ, добави Караянчева.

Според нея младежите са изчезнали от митинга. Ние отговорихме на настояванията за Велико национално заседание, за смяна в конституцията, уточни парламентарният ръководител.

"Винаги сме чували какво споделят хората, които стачкуват. Няма нищо по-хубаво от това българските жители да показват свободно мнението си, стига да не пречат на другите жители, тъй като всички имат права ", съобщи Цвета Караянчева.

По думите й предлаганата от ГЕРБ смяна е единствено една покана за диалози. Някой се пробва да каже, че надали не това ще бъде конституцията, окончателната, единствената и единствено на ГЕРБ, това са безусловно злонамерени представители, счита Караянчева.

Тя добави, че Великото национално заседание ще напише Конституцията и ще акцентира на главните глави, които би трябвало да се трансформират.

Оказа се, че има доста способени по тази тематика в България, счита парламентарният ръководител.

Тя посочи, че се предлага и смяна в Изборния кодекс с планувани 200 мажоритарни и 200 съразмерно определени народни представители, с цел да има по-голяма представителност.

Ако съберем гласовете за привикване на Велико народно събрание, мисля, че това е метода, да се създадат избори, да влезне по-голямо посланичество в Народното събрание, да се чуят доста разнообразни отзиви, тъй като конституцията е главен закон, който би трябвало да бъде изработен по волята на народа, счита Цвета Караянчева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР