Внесените от чужбина отпадъци вече не са в безопасност. Мотивирани

...
Внесените от чужбина отпадъци вече не са в безопасност. Мотивирани
Коментари Харесай

Всички боклуци са заплашени от прокурорско разследване

Внесените от чужбина боклуци към този момент не са в сигурност. Мотивирани от политическата воля на премиера казусът с боклуците да бъде решен, прокуратура, полиция и ДАНС започнаха всеобщи инспекции и следствия на площадки за депозиране. Само за ден държавното обвиняване образува произвеждане за горене на отпадъци в обвързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", а полицията в Пловдив откри нелегално отнасяне на пластмаса. Освен това на варненското пристанище бяха засечени 25 контейнера с отпадък от Италия. В Ловешко пък бяха открити 8 тона неустановена течност.

Против националното здраве

Районната прокуратура в Дупница е почнала следствие за закононарушение за вероятно замърсяване на околната среда, с което се основава заплаха за здравето на хората. В Топлоелектрическа централа " Бобов дол " са влезнали прокурори, чиновници на ДАНС и полиция. Те са отишли в централата поради информация, че там се горят боклуци без позволение и се съхраняват в нарушаване.

" В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са голям брой материални доказателства, разпитани са очевидци, изискани са писмени документи за реализиране на активността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории правят нужните проучвания ", оповестяват от прокуратурата.

Мелене на пластмаса
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР