Внесените от чужбина отпадъци вече не са в безопасност. Мотивирани

Внесените от чужбина отпадъци вече не са в безопасност. Мотивирани ...

Всички боклуци са заплашени от прокурорско разследване.


Внесените от чужбина отпадъци вече не са в безопасност. Мотивирани от политическата воля на премиера проблемът с боклуците да бъде решен, прокуратура, полиция и ДАНС започнаха масови проверки и разследвания на площадки за складиране. Само за ден държавното обвинение образува производство за горене на боклуци в свързания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ "Бобов дол", а полицията в Пловдив откри незаконно третиране на пластмаса. Освен това на варненското пристанище бяха засечени 25 контейнера с боклук от Италия. В Ловешко пък бяха намерени 8 тона неустановена течност.

Против народното здраве

Районната прокуратура в Дупница е започнала разследване за престъпление за евентуално замърсяване на околната среда, с което се създава опасност за здравето на хората. В ТЕЦ "Бобов дол" са влезли прокурори, служители на ДАНС и полиция. Те са отишли в централата заради информация, че там се горят отпадъци без разрешително и се съхраняват в нарушение.

"В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са множество веществени доказателства, разпитани са свидетели, изискани са писмени документи за осъществяване на дейността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания", съобщават от прокуратурата.

Мелене на пластмаса

Източник: mediapool.bg