Внесен е сигнал до Софийска градска прокуратураЧовекът, подал сигнал срещу

...
Внесен е сигнал до Софийска градска прокуратураЧовекът, подал сигнал срещу
Коментари Харесай

„ВДХ“ АД: Подалият сигнал за Велико Желев е дисциплинарно уволнен за финансово облагодетелстване

Внесен е сигнал до Софийска градска прокуратура
Човекът, подал сигнал против Велико Желев, е бил на служба шеф „ Строителство “ във „ ВДХ “ АД и е уволнен дисциплинарно за финансово облагодетелстване на служителя за сметка на работодателя, оповестиха от строителната компания (бивша " Водстрой 98 ", бел. ред.). От там оповестиха, че са внесли сигнал по случая до Софийска градска прокуратура.

Цялото известие на „ ВДХ “ АД:

Във връзка с извършената късно нощес полицейска акция, последвалото следствие на Софийска градска прокуратура и популяризираната в медиите информация, считаме за належащо да представим формалната ни позиция по случая.

„ ВДХ “ АД е народен водач в строителството на благоустройствена, енергийна, транспортна и ВиК инфраструктура, жилищни и публични здания, спортно-развлекателни комплекси и хидротехнически уреди и има дълготраен опит в осъществяването на значими национални обекти.

Лицето, подало сигнал против господин Велико Желев, е било в трудово правно отношение с „ ВДХ “ АД на служба шеф „ Строителство “.

Първоначално е реализирано съгласие сред страните, напускането на служителя да стане по взаимно единодушие, считано от 6 февруари 2023 година

След направена вътрешнофирмена инспекция са открити длъжностни нарушавания, свързани с финансово облагодетелстване на служителя за сметка на работодателя. От служителя са поискани писмени пояснения, които той е дал на 24 февруари 2023 година

На база откритите нарушавания, управлението на сдружението е взело решение да бъде изменена заповедта за преустановяване на трудовото правно отношение, от такава по взаимно единодушие, на дисциплинарно уволняване.

На 27.02.2023 година е импортиран сигнал до Софийска градска прокуратура под номер 8124/23 от 27.02.2023 година, в който от работодателя ВДХ АД са разказани откритите нарушавания и е показана готовността на компанията да даде спомагателна информация за потребностите на възможното следствие.

Изключително сме сюрпризирани от внушенията в медиите за обвинявания свързани с насила, побой, документи с погрешно наличие и изнудване – понятия, които изрично опонират на нашите правила на държание и морал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР