Внесен е проект за възстановяване на басейна „Мария Луиза, предстои

...
Внесен е проект за възстановяване на басейна „Мария Луиза, предстои
Коментари Харесай

Ще се обсъжда проект за възстановяване на басейна Мария Луиза

Внесен е план за възобновяване на басейна „ Мария Луиза ", следва неговото разискване. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова. „ Преди години този обект е възложен в по-големия си % на частно сдружение. И като дадохме явен знак, че там не може да стане нищо друго с изключение на да се възвърне басейнът, притежателите внесоха план при основния проектант. И откакто той бъде необятно разискван, ще има потребност от вложения, които би трябвало да направи самият притежател ", сподели Фандъкова.

Тя уточни, че капиталовата стратегия, която е призната от Столичния общински съвет, се извършва интензивно. „ Следим доста деликатно за това, като съчетаваме ремонтите на тръбопровод и построяването на канализации, които прави „ Софийска вода ", да съвпаднат с нашата капиталова стратегия за реорганизация на уличните платна, с цел да вършим цялостни поправки там, където е допустимо. Основно се работи в южните региони – в кв. „ Бенковски ", в кв. „ Модерно предградие ", в кв. „ Горубляне ". В същото време ние допълваме тази капиталова стратегия и с опциите на ПУДООС – в кв. „ Люлин ", в кв. „ Горна баня ", в кв. „ Малинова котловина ". Имаме доста ясна стратегия и тя се извършва. Това са най-скъпите вложения – те са свързани освен с финансиране на самите строителни действия, само че и с доста отчуждителни процедури, които костват много средства ", разяснява Фандъкова.

Кметът на София уточни, че общината има доста съществени проекти и за другата година, тъй като инфраструктурата на София изисква доста старания. „ Благодарна съм на всички районни кметове, които съзнателно наблюдават осъществяването на плановете като количество и като качество. Там, където не сме удовлетворени, връщаме компаниите, с цел да дооправят за своя сметка. Те получават съществени наказания както за закъснение, по този начин и за неприятно качество ", сподели още тя.

По думите ѝ по плана „ Западен парк " има проблеми, които се почистват сега. „ Вярвам, че времето ще се навакса и ще можем в период да осъществим този план. Той се извършва по Оперативна програма „ Региони в напредък ". Използваме оптимално времето за строителства – ремонтираме паркове, детски градини, спортни зали. Така че в София се строи интензивно по обществената инфраструктура, с цел да можем да подобряваме средата ", сподели още тя.

До 15 септември би трябвало да завърши ремонтът на ул. „ Резбарска ", сподели още Фандъкова
„ Ул. „ Резбарска " е извънредно натоварена улица. Проблемът ѝ беше с един колектор, който е спрял да действа още през 60-те години, оставен е на самотек и непрекъснато пропадаше. И улицата имаше редица пропадания – на коли, на техника. Затова взехме решение за цялостна реорганизация. Колекторът към този момент не действа, зарит е ", изясни Фандъкова.

Кметът на София посочи, че дружно с това се прави и цялостна реорганизация на улицата. „ Беше направена реорганизация и на водопровода от „ Софийска вода ", а сега приключва и тази на тротоарите и пътното платно. Очаквам най-късно до 15 септември да бъде приключен този обект с цялостна реорганизация на всички уреди, които се намират тук. Дължината на обекта е 700 м ", разяснява Фандъкова.

Тя изясни, че идната година следва цялостна реорганизация и на улиците „ Каменоделска " и „ Първа българска войска ", които по думите ѝ са в тежко положение. „ Очаквам по-голямата част от обектите да приключат до 15 септември. След това остава да се работи по ул. „ Граф Игнатиев " и разширението на бул. „ Монтевидео ", които не пречат на цялостното придвижване в града. Най-тежко е на бул. „ България " – там се работи доста интензивно, с цел да могат да съумеят час по-скоро да освободят придвижването. Когато завърши ремонтът на платното в посока излаз, ще помислим дали да стартираме и платното в посока център. Ако наближи 15 септември – ще го оставим за следващата година. Благодаря на хората, че са търпеливи, само че не можем да злоупотребяваме с това, по тази причина вършим всичко допустимо до 15 септември да приключим ", сподели още Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР